Misa Rezy için Malzemeler
Kek için:
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 2 yemek kaşığı kakao
- 100 ml sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 1 tatlı kaşığı vanilin
Beyaz Krema için:
- 250 gr labne peyniri
- 200 ml krema
- 1 paket vanilin
- 2 yemek kaşığı pudra şekeri
Çikolatalı Krema için:
- 100 gr bitter çikolata
- 50 ml krema
Misa Rezy Nasıl Yapılır?
- Misa rezy tatlısının keki için Yumurtaları ve toz şekeri bir kabın içinde mikserle çırpın.
- Sıvı yağı ve sütü ekleyin, karıştırın.
- Un, kabartma tozu, vanilin ve kakaoyu eleyerek karışıma ekleyin ve güzelce karıştırın.
- Karışımı yağlanmış kek kalıbına dökün ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30-35 dakika pişirin. Kekin pişip pişmediğini kürdanla kontrol edebilirsiniz.
- Beyaz Krema için labne peyniri, krema, pudra şekeri ve vanilini bir kaba alıp mikserle çırpın, pürüzsüz bir kıvam elde edin.
- Çikolatalı krema için bitter çikolatayı ve kremayı benmari usulü eritin. Karışım tamamen eridiğinde iyice karıştırarak pürüzsüz hale getirin.
- Fırından çıkan keki bir süre soğutun, ardından ortadan ikiye keserek iki kat haline getirin.
- İlk katın üzerine beyaz kremayı sürün.
- Üzerine ikinci keki yerleştirin.
- Son olarak, çikolatalı kremayı kekin üzerine dökün ve yayarak düzgün bir şekilde yayın.
- Kekin üzerine dökülen çikolatalı krema sertleşene kadar kekin biraz soğumasını bekleyin.
- Misa rezy servise hazır dilimleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.