Dolar 35,9326
Euro 37,3405
Altın 3.282,91
BİST 9.807,10
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli 9°C
Hafif Kar Yağışlı
Denizli
9°C
Hafif Kar Yağışlı
Çar 8°C
Per 8°C
Cum 9°C
Cts 10°C

Mumbar Dolması (Bumbar Dolması)

Mumbar Dolması (Bumbar Dolması) Tarifi nasıl yapılır? bu tarifin detaylı anlatımı ve deneyenlerin fotoğrafları burada.

Mumbar Dolması (Bumbar Dolması)
4 Şubat 2025 14:11

Mumbar Dolması (Bumbar Dolması) Tarifi İçin Malzemeler

  • Kuzu bağırsağı (yoksa dana)

Temizlemek için;

  • Karbonat
  • Limon
  • İri tuz

İçi için;

  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 yemek kaşığı dolusu biber salçası
  • 1 yemek kaşığı dolusu domates salçası
  • 100 gram kuyruk yağı
  • 1 adet büyük boy soğan
  • Yarım çay bardağı zeytinyağ
  • 1 yemek kaşığı kuru reyhan
  • 1 yemek kaşığı kuru nane
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1,5 – 2 yemek kaşığı tuz (tuzu çok emiyor)

Mumbar Dolması (Bumbar Dolması) Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak temizleme işleminin uzunluğunu belirterek başlamak istiyorum.
  2. Temizlenmiş bağırsak alsanız bile bol tuz ile ovarak ortalama 30-35 dk bağırsakların tersini çevirerek yıkayın.
  3. Son olarak 10 dk kadar da karbonat ve limon suyu ile ovup durulayın.
  4. İç harç için rendelenmiş soğan, salça, ince kıyılmış kuyruk yağı, zeytinyağ, baharatlar ve yıkanmış pirinçi güzelce yoğurun.
  5. Bir ucundan parmaklarınızla açıp güzelce içini doldurup yayın.
  6. Pişerken şişip sıkılaşacağı için çok doldurmamanızı tavsiye ederim.
  7. Ardından 1 yemek kaşığı tuz ekleyip güzelce yoğurup tencereye alın. (düdüklü tencerede 45 dk 1 saatte pişirdim benim tencerem eski nesil düdüklü tencere yenilerde kontrollü pişirme öneririm).
  8. Bir yerde püf nokta olarak soğuk su ile pişirilirse lezzetli olacağı belirtilmişti suyunu üzerini örtecek şekilde ekleyip 1 dilim limon ilave ederek kapağı kapalı 45 dk pişirip ocaktan alın.
  9. Bol kimyon ile servis edebilirsiniz.

Mumbar Dolması (Bumbar Dolması) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı

Şehrin nabzını tutan, en son gelişmeleri anında sizlere ulaştıran sesimiz olmaya devam ediyoruz. Denizli’nin sesi olan Denizlim Haber ile şehre dair herşeyi keşfedin. Takipte kalın en yeni haberlerle güncel kalın.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.