Dolar 36,4935
Euro 37,8900
Altın 3.346,41
BİST 9.658,72
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli 17°C
Çok Bulutlu
Denizli
17°C
Çok Bulutlu
Paz 14°C
Pts 15°C
Sal 16°C
Çar 18°C

Paris Brest Yemek Tarifi – Denizlim Haber Yemek Tarifleri

35Dk Hazırlama Ve 30Dk Pişirme Süresiyle Toplam 1 Saat 5 Dakikada Paris Brest Nasıl Yapılır Tarifimizde Görün.

Paris Brest Yemek Tarifi  – Denizlim Haber Yemek Tarifleri
1 Mart 2025 12:40

Paris Brest için Malzemeler

Choux Hamuru İçin:

  • 125 g tereyağı
  • 250 ml su
  • 1 çimdik tuz
  • 1 çimdik şeker
  • 150 g un
  • 4 adet yumurta

Pralin Kreması İçin:

  • 100 g badem
  • 100 g fındık
  • 150 g toz şeker
  • 200 ml süt
  • 2 yumurta sarısı
  • 50 g tereyağı
  • 1 çay kaşığı vanilya

Üzeri İçin:

  • 1 yumurta sarısı (Choux hamurunun üzerine sürmek için)
  • File Badem veya file fındık
  • Pudra şekeri

Paris Brest Nasıl Yapılır?

  • Tereyağı, su, tuz ve şekeri bir tencereye alın ve kaynatın.
  • Kaynadıktan sonra unu ekleyin ve karıştırarak hamuru 2-3 dakika pişirin.
  • Hamuru bir kaba alın ve biraz soğumasını bekleyin.
  • Yumurtaları hamur pürüzsüz ve akıcı bir kıvam alana kadar birer birer ekleyin ve her seferinde iyice karıştırın.
  • Hamuru bir sıkma torbasına alın ve yağlı kağıt serili bir tepsiye, bir daire şeklinde sıkın. İkinci bir daire daha üzerine ekleyin, böylece halka şeklinde iki katlı bir yapı elde etmiş olacaksınız.
  • Üzerine yumurta sarısı sürün ve dilimlenmiş badem veya fındık serpin.Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 25-30 dakika hamur altın rengini alıp iyice kabarana kadar pişirin.
  • Sürenin sonunda paris brestleri fırından çıkarıp soğumaya bırakın.

Pralin Kreması:

  • Badem ve fındıkları bir fırın tepsisine koyup 180 derecelik fırında 10-15 dakika kavurun. Soğuduktan sonra kabuklarını soyun.
  • Şekeri bir tavada karamelize edin ve tamamen eridiğinde badem ve fındıkları ekleyin. Karışımı bir tepsiye dökün ve soğumasını bekleyin.
  • Soğuyan karamelize fındık ve bademleri bir mutfak robotunda çekin ve pralin ezmesi elde edin.
  • Sütü bir tencerede ısıtın.
  • Yumurta sarılarını ve şekeri bir kapta çırpın. Sütü azar azar yumurta karışımına ekleyin.
  • Karışımı tekrar tencereye dökün ve kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kremanın kıvamı koyulaşana kadar pişirin.
  • Kremayı ocaktan alın, içine pralin ezmesini ekleyin ve karıştırın.
  • Tereyağını ve vanilini ekleyin, iyice karıştırın ve kremayı soğumaya bırakın.
  • Tamamen soğuyan hamur enine kesin.
  • Pralin kremasını sıkma torbasına koyun ve hamurun tabanına sıkın ve üzerini kapatın.
  • Üst kısmını kapatın ve üzerine pudra şekeri ile file badem serpin.
  • Paris brest servise hazır. Afiyet olsun.
ETİKETLER:
Şehrin nabzını tutan, en son gelişmeleri anında sizlere ulaştıran sesimiz olmaya devam ediyoruz. Denizli’nin sesi olan Denizlim Haber ile şehre dair herşeyi keşfedin. Takipte kalın en yeni haberlerle güncel kalın.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.