Dolar 36,4306
Euro 38,1968
Altın 3.382,00
BİST 9.911,07
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli 17°C
Açık
Denizli
17°C
Açık
Çar 20°C
Per 21°C
Cum 21°C
Cts 21°C

PEHLİ Yemek Tarifi – Denizlim Haber Yemek Tarifleri

Pehli tarifi, kolay Pehli yapımı, Pehli tarifi resimli anlatımı ve birbirinden lezzetli İftar Yemekleri, Lezzet’te!

PEHLİ Yemek Tarifi  – Denizlim Haber Yemek Tarifleri
3 Mart 2025 22:13
Pehli tarifi için malzemeler
  • 1 kg kuzu but (4 parçaya ayrılmış)
  • 50 g tereyağı
  • Tuz
Pehli Nasıl Yapılır
  • Tereyağını derin bir tencereye alın. Butları ilave edip yüksek ateşte, her iki taraflarını da birer dakika süreyle kızartın. Etleri başka bir tencereye alıp üzerine yarım litre kaynar su ekleyin. Tencerenin kapağını kapatıp su kaynamaya başlar başlamaz ateşi kısın. Kısık ateşte pişirmeye bırakın. Etler yumuşamaya başlayınca tuz ilave edin.
  • Etler kemiklerinden ayrılır hale gelinceye kadar pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp sıcak servis yapın.

 

Şehrin nabzını tutan, en son gelişmeleri anında sizlere ulaştıran sesimiz olmaya devam ediyoruz. Denizli’nin sesi olan Denizlim Haber ile şehre dair herşeyi keşfedin. Takipte kalın en yeni haberlerle güncel kalın.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.