Dolar 36,4935
Euro 37,8900
Altın 3.346,41
BİST 9.658,72
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli 17°C
Az Bulutlu
Denizli
17°C
Az Bulutlu
Cts 18°C
Paz 15°C
Pts 13°C
Sal 16°C

Portakallı Süt Helvası Yemek Tarifi – Denizlim Haber Yemek Tarifleri

15Dk Hazırlama Ve 30Dk Pişirme Süresiyle Toplam 45 Dakikada Portakallı Süt Helvası Nasıl Yapılır Tarifimizde Görün.

Portakallı Süt Helvası Yemek Tarifi  – Denizlim Haber Yemek Tarifleri
1 Mart 2025 12:10

Portakallı Süt Helvası için Malzemeler

  • 1 su bardağı un
  • 2 su bardağı süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • Yarım su bardağı tereyağı
  • 1 portakalın suyu (isteğe bağlı, portakal kabuğu rendesi de eklenebilir)
  • 1 tatlı kaşığı vanilin

Üzeri için:

  • Toz fıstık

Portakallı Süt Helvası Nasıl Yapılır?

  • Orta büyüklükte bir tencereye tereyağı ekleyin ve ısıtın. Ardından unu ekleyip kısık ateşte sürekli karıştırarak unun rengi değişene kadar kavurun. Unun rengi hafifçe altın rengini almaya başladığında kavurma işlemi tamamlanmış demektir.
  • Ayrı bir kapta sütü ısıtın. Sıcak sütü, kavrulmuş una azar azar ekleyin ve karıştırın. Dikkatlice karıştırmaya devam edin, böylece topaklanma oluşmaz.
  • Şekeri ve portakal suyunu ekleyin. Karışımı karıştırarak, tatlı helvayı kısık ateşte koyulaşana kadar pişirmeye devam edin.
  • Helva kıvam almaya başladığında, karışımı karıştırarak pişirmeye devam edin. Sütlü helva koyu bir kıvam aldığında ocaktan alın.
  • Vanilini ekleyip karıştırın. Ardından helvayı ocaktan alıp 10 dakika kadar dinlendirin.
  • Helvayı kaselere dökün, soğuduktan sonra üzerine toz fıstık serpiştirerek süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.
Şehrin nabzını tutan, en son gelişmeleri anında sizlere ulaştıran sesimiz olmaya devam ediyoruz. Denizli’nin sesi olan Denizlim Haber ile şehre dair herşeyi keşfedin. Takipte kalın en yeni haberlerle güncel kalın.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.