Dolar 36,6267
Euro 40,0414
Altın 3.532,18
BİST 10.862,14
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli 25°C
Çok Bulutlu
Denizli
25°C
Çok Bulutlu
Pts 19°C
Sal 10°C
Çar 12°C
Per 13°C

Protein ve lezzet dolu bir seçenek: Ispanaklı lazanya tarifi

Hem hafif hem de doyurucu olan ıspanaklı lazanya, sofralarınıza farklı ve besleyici bir seçenek kazandırır. Peki, protein ve lezzet dolu bir seçenek olan bu tarif nasıl yapılır? İşte, enfes ıspanaklı lazanya tarifi…

Protein ve lezzet dolu bir seçenek: Ispanaklı lazanya tarifi
17 Mart 2025 11:22

Lazanya, İtalyan mutfağının en sevilen yemeklerinden biridir. Klasik kıymalı versiyonunun yanı sıra, sebze severler için hafif ve besleyici alternatifler de mevcuttur. Ispanaklı lazanya, hem sağlıklı hem de lezzetli bir seçenek sunar. Özellikle vejetaryen beslenmeyi tercih edenler veya hafif ama doyurucu bir yemek arayanlar için mükemmeldir. Kremsi beşamel sos ve ıspanağın uyumu, lazanya yaprakları arasında enfes bir tat oluşturur. Peki, protein ve lezzet dolu bir seçenek olan bu tarif nasıl yapılır? İşte, enfes ıspanaklı lazanya tarifi…

ISPANAKLI LAZANYA TARİFİ

Malzemeler

Ispanaklı harç için:

500 gram taze ıspanak

1 adet orta boy soğan

2 yemek kaşığı zeytinyağı

1 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber

1 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir veya lor peyniri (isteğe bağlı)

Beşamel sos için:

2 yemek kaşığı tereyağı

2 yemek kaşığı un

2,5 su bardağı süt

Yarım çay kaşığı tuz

Yarım çay kaşığı muskat rendesi (isteğe bağlı)

Lazanya katları için:

10-12 adet lazanya yaprağı (hazır ya da haşlanmış)

1,5 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri veya mozzarella

ISPANAKLI LAZANYA YAPILIŞI

Ispanakları güzelce yıkayın ve iri iri doğrayın.

Tavada zeytinyağını ısıtın, doğranmış soğanları ekleyip pembeleşinceye kadar kavurun.

Üzerine doğradığınız ıspanakları ekleyin ve soteleyin.

Ispanaklar suyunu salıp çekince tuz ve karabiber ile tatlandırın.

Ocaktan aldıktan sonra peyniri ilave edip karıştırın ve ılımaya bırakın.

Küçük bir tencerede tereyağını eritin.

Üzerine unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun.

Azar azar sütü ekleyin ve sürekli karıştırarak topaklanmasını önleyin.

Sos kıvam alınca tuzu ve muskat rendesini ekleyip ocaktan alın.

Fırın kabının tabanını beşamel sosla ince bir şekilde kaplayın.

Üzerine lazanya yapraklarını dizin.

Ispanaklı harçtan yayın ve tekrar beşamel sostan gezdirin.

Bu işlemi lazanya yaprakları, ıspanaklı harç ve beşamel sos sıralamasıyla kat kat tekrarlayın.

En üst kata lazanya yaprağı yerleştirin ve kalan beşamel sosu dökerek üzerini tamamen kaplayın.

Son olarak rendelenmiş kaşar peyniri veya mozzarella serpin.

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30-35 dakika pişirin.

Üzeri kızarana kadar fırında tutun.

Fırından çıkardıktan sonra birkaç dakika dinlendirin ve dilimleyerek servis edin.

Afiyet olsun!

Şehrin nabzını tutan, en son gelişmeleri anında sizlere ulaştıran sesimiz olmaya devam ediyoruz. Denizli’nin sesi olan Denizlim Haber ile şehre dair herşeyi keşfedin. Takipte kalın en yeni haberlerle güncel kalın.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.