Dolar 36,4750
Euro 39,5939
Altın 3.411,53
BİST 10.507,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli 22°C
Açık
Denizli
22°C
Açık
Pts 24°C
Sal 25°C
Çar 25°C
Per 26°C

Ramazan Ayında Doğru Beslenme Tavsiyeleri

Uzmanından Ramazan ayı tavsiyeleri: “İftarda yenilen yemekler sahurda tüketilmemesi gerekiyor” SİİRT – Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Ali Nar, Ramazan ayında sahur ve iftar vakitlerinde doğru beslenme …

Ramazan Ayında Doğru Beslenme Tavsiyeleri
5 Mart 2025 11:19

Uzmanından Ramazan ayı tavsiyeleri: “İftarda yenilen yemekler sahurda tüketilmemesi gerekiyor”

SİİRT – Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Ali Nar, Ramazan ayında sahur ve iftar vakitlerinde doğru beslenme alışkanlıklarının önemine dikkat çekerek, “İftarda yenilen yemekler sahurda tüketilmemesi gerekiyor” dedi.

İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Ali Nar, oruç tutmanın bedensel faydalarının yanı sıra, bu dönemde doğru beslenme alışkanlıklarının da sağlığı korumada kritik rol oynadığını belirtti. Sahurda dengeli ve yeterli beslenmenin, gün boyunca enerji düzeyini korumada etkili olduğunu ifade eden Nar, sahurda ağır gıdalar tüketilmemesi gerektiğini söyledi.

Nar, iftarda yenilen yemeklerin sahurda tüketilmesini önerilmediğini söyleyerek, “Kızartmalı ve yağlı gıdaların tüketilmemesi gerekir. Peynir, yumurta, zeytin, tahin gibi gıdaların tüketilmesi önemlidir. Ayrıca sahurda maden suyu içilmesi de gün içinde oluşabilecek mineral ve vitamin eksikliğini karşılaması adına tüketilmesi önemlidir. İftarda sıvı bir gıdayla, çorbayla başlanması mide ve bağırsak sistemimiz üzerinde daha olumlu bir etki oluşturacağı için önce çorbayla başlanıp daha sonra ana yemeğe geçilmelidir” dedi.

Kronik hastalarında oruç tutmamalarına dikkat çeken Dr. Nar, “Kemoterapi alan kanser hastaları, lösemi hastaları, diyalize giren ve girmeyen böbrek yetmezliği hastaları, şeker hastalığı olup insülin kullananlar, ağır kalp yetmezliği olan, ağır nörolojik problemleri olan, ağır psikiyatrik hastalıkları olan hastalar oruç tutamaz” ifadelerini kullandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / SÜLEYMAN TAYFUR KILIÇVURAN – Sağlık
ETİKETLER: , ,
Şehrin nabzını tutan, en son gelişmeleri anında sizlere ulaştıran sesimiz olmaya devam ediyoruz. Denizli’nin sesi olan Denizlim Haber ile şehre dair herşeyi keşfedin. Takipte kalın en yeni haberlerle güncel kalın.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.