Dolar 36,6383
Euro 39,8878
Altın 3.522,82
BİST 10.840,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli 30°C
Çok Bulutlu
Denizli
30°C
Çok Bulutlu
Paz 25°C
Pts 20°C
Sal 9°C
Çar 11°C

Ramazan ayında tok tutan enfes lezzet: Kaşarlı kabak güveç tarifi

Kaşarlı kabak güveç, ramazan ayında hem hafif hem de doyurucu bir yemek alternatifi sunar. Peki, Ramazan ayında tok tutan bu enfes lezzet nasıl yapılır? İşte, kaşarlı kabak güveç tarifi…

Ramazan ayında tok tutan enfes lezzet: Kaşarlı kabak güveç tarifi
12 Mart 2025 13:22

Kabak, hem sağlıklı hem de lezzetli bir sebze olmasının yanı sıra, fırınlandığında ortaya çıkan enfes tatlarla sofralarımıza renk katıyor. Kaşarlı kabak güveç, hem pratik hem de besleyici bir tarif arayanlar için oruç tutarken ideal bir seçenektir. Peki, Ramazan ayında tok tutan bu enfes lezzet nasıl yapılır? İşte, kaşarlı kabak güveç tarifi…

KAŞARLI GÜVEÇ TARİFİ

Malzemeler:

4 adet kabak

2 yemek kaşığı zeytinyağı

1 adet soğan

2 diş sarımsak

100 gram kaşar peyniri (rendelenmiş)

Tuz

Karabiber

Kekik veya dereotu (isteğe bağlı)

KAŞARLI GÜVEÇ YAPILIŞI

Öncelikle kabakları iyice yıkayın ve uç kısımlarını keserek, ince dilimler halinde doğrayın.

Kabakların fazla suyunun çıkmaması için dilimledikten sonra kağıt havluyla hafifçe kurulayabilirsiniz.

Bir tavada, zeytinyağını ısıtın.

İnce doğranmış soğan ve sarımsakları ekleyip, hafifçe pembeleşene kadar kavurun.

Doğranmış kabakları tavanın içine ilave edin.

Kabakları kısa bir süre soteleyerek hafif yumuşamalarını sağlayın.

Tuz, karabiber ve kekik ekleyerek baharatlandırın.

Baharatlar, kabakların lezzetini artıracaktır.

Fırın kabınızı alın ve tabanını hafifçe yağlayın.

Ardından, sotelediğiniz kabakları fırın kabına yerleştirin.

Kabakların üzerine rendelenmiş kaşar peynirini serpin.

Kaşar peyniri, kabakların üzerini kaplayarak güzel bir kızarma sağlar.

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, 15-20 dakika kadar pişirin.

Kaşar peyniri eriyip üstü hafifçe kızarana kadar pişirmeye devam edin.

Fırından çıkan kaşarlı kabak güveci sıcak olarak servis edin.

Dilerseniz üzerine taze kekik veya dereotu ekleyerek lezzetini zenginleştirebilirsiniz.

Afiyet Olsun!

Şehrin nabzını tutan, en son gelişmeleri anında sizlere ulaştıran sesimiz olmaya devam ediyoruz. Denizli’nin sesi olan Denizlim Haber ile şehre dair herşeyi keşfedin. Takipte kalın en yeni haberlerle güncel kalın.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.