Dolar 36,4234
Euro 39,4071
Altın 3.400,89
BİST 10.221,30
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli 20°C
Az Bulutlu
Denizli
20°C
Az Bulutlu
Per 22°C
Cum 21°C
Cts 21°C
Paz 22°C

Ramazan’da tatlı tüketimine dikkat: Uzmanlar uyarıyor

Beslenme ve Diyet Uzmanı Fatma Gizem Bahadır, Ramazan ayında tatlı tüketiminin kontrollü olması gerektiğini belirterek, ağır ve şekerli tatlılar yerine sütlü ve meyve bazlı tatlıların tercih edilmesini önerdi.

Ramazan’da tatlı tüketimine dikkat: Uzmanlar uyarıyor
5 Mart 2025 10:07

Ramazan ayında uzun süreli açlığın ardından iftar sofralarında tatlı tüketme isteği artabiliyor. Ancak Beslenme ve Diyet Uzmanı Fatma Gizem Bahadır, tatlıların mideyi yormaması ve kan şekerini ani yükseltmemesi için dikkat edilmesi gerekenleri anlattı.

“TATLIYI İFTARDAN 1-2 SAAT SONRA TÜKETİN”

Tatlıların iftar sonrası sindirimi kolaylaştıracak şekilde tüketilmesi gerektiğini vurgulayan Uzm. Dyt. Bahadır, “Tatlıyı iftarı açar açmaz tüketmek yerine 1-2 saat sonra yemek daha sağlıklı olacaktır. Küçük porsiyonlar tercih edilmeli, aşırı şeker ve yağ içeren tatlılardan kaçınılmalıdır” dedi.

“ŞERBETLİ VE YAĞLI TATLILARDAN UZAK DURUN”

Ramazan’da tatlı ihtiyacının artabileceğini belirten Bahadır, baklava, kadayıf, lokma, tulumba ve halka tatlısı gibi şekerli ve yağlı tatlıların mideyi zorlayabileceğini ve kilo artışına sebep olabileceğini söyledi. Bunun yerine güllaç, sütlaç, yoğurtlu tatlılar, fırında elma-armut tatlısı, yulaflı kurabiyeler gibi sağlıklı alternatiflerin tercih edilmesini önerdi.

DENGELİ BESLENME ŞART

Ramazan’da tatlı krizlerinin önüne geçmek için iftar ve sahurda protein, lif ve sağlıklı yağ içeren besinlerin tüketilmesi gerektiğini söyleyen Bahadır, “Meyveler, kuru meyveler, bitter çikolata, yoğurt ve bal gibi doğal tatlandırıcılar kullanılarak hazırlanan tatlılar tercih edilebilir. Ancak meyve ve tatlıyı aynı anda tüketmek kan şekerini gereğinden fazla yükseltebilir” dedi.

Şehrin nabzını tutan, en son gelişmeleri anında sizlere ulaştıran sesimiz olmaya devam ediyoruz. Denizli’nin sesi olan Denizlim Haber ile şehre dair herşeyi keşfedin. Takipte kalın en yeni haberlerle güncel kalın.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.