Dolar 33,9894
Euro 37,8372
Altın 2.820,49
BİST 9.577,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli 31°C
Parçalı Bulutlu
Denizli
31°C
Parçalı Bulutlu
Paz 29°C
Pts 31°C
Sal 30°C
Çar 30°C

Rekor artış geldi: Yüzde 33 oldu!

Ege İhracatçı Birlikleri (EİB), ağustos ayında 1 milyar 548 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdi. Geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 3 artış kaydedilen bu performans, EİB’nin ihracatta yakaladığı istikrarı bir kez daha gösterdi. Ocak-Ağustos …

Rekor artış geldi: Yüzde 33 oldu!

Ege İhracatçı Birlikleri (EİB), ağustos ayında 1 milyar 548 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdi. Geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 3 artış kaydedilen bu performans, EİB’nin ihracatta yakaladığı istikrarı bir kez daha gösterdi. Ocak-Ağustos döneminde EİB’nin toplam ihracatı 12 milyar 97 milyon dolara ulaşırken, son bir yılda 18 milyar 185 milyon dolar döviz getirisi sağlandı.

SANAYİ VE TARIMDA İVME

Sanayi sektöründe 808 milyon dolarlık ihracatla önemli bir başarıya imza atılırken, tarım sektöründeki yüzde 6’lık artış dikkat çekti. Tarım ihracatı, 547 milyon dolardan 609 milyon dolara yükseldi. Maden ihracatçıları ise yüzde 33 artışla 130,5 milyon dolara çıkarak rekor kırdı.

İHRACATTA ZİRVE DEĞİŞTİ

Ağustos ayında Ege Demir ve Demirdışı Metaller İhracatçıları Birliği, 200 milyon 265 bin dolarlık ihracatla liderliğini korudu. Ancak, yüzde 5’lik bir düşüş yaşandı. Buna karşın, Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği ihracatını yüzde 6 artırarak 145 milyon dolara yükseldi.

MADEN İHRACATINDA SÜRPRİZ ARTIŞ

En büyük sürpriz, Ege Maden İhracatçıları Birliği’nden geldi. Birlik, ağustos ayında yüzde 33’lük artışla ihracatını 98 milyon dolardan 130,5 milyon dolara taşıdı ve zirvenin üçüncü sırasına yerleşti.

İHRACATÇILARIN ZORLU SÜRECİ

Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi, ihracatçının döviz kuru ve enflasyon baskısı altında zorlandığını belirtti. Eskinazi, “Bu tablo ihracatçılarımız için sürdürülebilir değil. Emek yoğun sektörlerde istihdam kaybı yaşanıyor. İhracatçılarımızın rekabetçi kalması için yeni bir ekonomik model şart,” diye konuştu.

BÖLGESEL İHRACATTA İZMİR ÖNDE

İzmir, ağustos ayında 1 milyar 439 milyon dolarlık ihracatla Ege Bölgesi’ni domine etti. Manisa 456 milyon dolar, Denizli ise yüzde 5’lik artışla 388 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdi.

TÜTÜN VE ZEYTİNDE ARTIŞ

Ege Tütün İhracatçıları Birliği, ihracatını yüzde 20 artırarak 95 milyon dolara ulaştı. Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği ise yüzde 59’luk artışla ihracatını 45,2 milyon dolara çıkardı ve EİB bünyesinde en büyük artışı yakalayan birlik oldu.

ALMANYA İHRACATTA LİDER ÜLKE

Ege İhracatçı Birlikleri’nin en çok ihracat yaptığı ülke 1 milyar 499 milyon dolarla Almanya oldu. Almanya’yı, ABD ve İngiltere takip etti. Almanya’ya yapılan ihracatta dikkat çeken bu artış, Ege Bölgesi ihracatındaki Avrupa ağırlığını bir kez daha gözler önüne serdi.

Şehrin nabzını tutan, en son gelişmeleri anında sizlere ulaştıran sesimiz olmaya devam ediyoruz. Denizli’nin sesi olan Denizlim Haber ile şehre dair herşeyi keşfedin. Takipte kalın en yeni haberlerle güncel kalın.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

dpslot dpslot dpslot dpslot dpslot dpslot dpslot dpslot dpslot dpslot dpslot https://pafisiliwangi.org/ dpslot https://e-tiket.cappaballoons.com/ pgslot pgslot https://technology.domiosb.org.tr/ dpslot dpslot dpslot https://bosphorusmobilya.com/ dpslot dpslot dpslot dpslot dpslot hkpools dpslot dpslot dpslot dpslot demo slot dewaslot slot kamboja/ pgslot dewaslot dewaslot dewaslot dewaslot jagoslot bongeslot