Dolar 38,0004
Euro 41,1101
Altın 3.698,46
BİST 9.649,53
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli 27°C
Çok Bulutlu
Denizli
27°C
Çok Bulutlu
Per 21°C
Cum 19°C
Cts 17°C
Paz 19°C

Sadece 15 dakikada hazırlayabileceğiniz enfes lezzet: Rize usulü çırahta tarifi

Rize’nin eşsiz mutfağından gelen Çırahta, kahvaltı sofralarınıza yepyeni bir lezzet katacak bir tarif. Çıtır çıtır dokusuyla sizi mutlu edecek bu nefis hamur kızartması, yapımı kolay, lezzeti ise pişi kadar çıtır, krep kadar pratik. Evdeki …

Sadece 15 dakikada hazırlayabileceğiniz enfes lezzet: Rize usulü çırahta tarifi
29 Ağustos 2024 10:52

Rize’nin eşsiz mutfağından gelen Çırahta, kahvaltı sofralarınıza yepyeni bir lezzet katacak bir tarif. Çıtır çıtır dokusuyla sizi mutlu edecek bu nefis hamur kızartması, yapımı kolay, lezzeti ise pişi kadar çıtır, krep kadar pratik. Evdeki malzemelerle hızlıca hazırlayabileceğiniz bu tarif, çayın yanında veya kahvaltıda keyifle tüketilebilir. 

“Cirahta” ya da “Cırıhta” olarak da bilinen Çırahta, Rize bölgesinde özellikle kahvaltılarda ve çay saatlerinde afiyetle yenir. Tatlı olarak çikolatalı krema ile veya tuzlu olarak peynirle servis edilebilir. Bu güzel tarif, sofralarınıza lezzet katmak için sizi bekliyor. Peki, sadece 15 dakikada hazırlayabileceğiniz  bu enfes lezzet nasıl yapılır? İşte, Rize usulü çırahta tarifi…

ÇIRAHTA TARİFİ

Malzemeler:

1,5 su bardağı ılık su

1,5 su bardağı un

1/2 yemek kaşığı tereyağı

1/2 tatlı kaşığı tuz

1/2 tatlı kaşığı karbonat

Kızartmak için:

2 çay bardağı sıvı yağ

ÇIRAHTA YAPILIŞI

Ilık suyu ve tereyağını derince bir kaba alın ve tereyağı eriyene dek karıştırın.

Ardından diğer malzemeleri ekleyin ve bir çırpma teli ile güzelce çırpın. 

Pürüzsüz kıvamlı krep hamurundan biraz daha yoğun bir hamur elde etmiş olacaksınız.

Krep tavasına kızartmak için gerekli olan yağı alın ve birer kaşık birer kaşık hazırladığınız hamurdan alarak yağa dökün.

Üstleri göz göz olduktan sonra çevirin ve diğer taraflarını da kızartıp, havlu kağıt serdiğiniz bir tabağa alın.

Bu şekilde tüm hamuru kızarttıktan sonra, bir servis tabağına alın ve dilediğiniz gibi servis edin.

Afiyet olsun!

denizlimhaber.com.tr

ETİKETLER: , ,
Şehrin nabzını tutan, en son gelişmeleri anında sizlere ulaştıran sesimiz olmaya devam ediyoruz. Denizli’nin sesi olan Denizlim Haber ile şehre dair herşeyi keşfedin. Takipte kalın en yeni haberlerle güncel kalın.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.