Sahur sofralarına özel kıymalı Aslı börek tarifi
Sahurda börek, hem doyurucu hem de lezzetli bir seçenek olduğu için sıkça tercih edilir. Aslı Börek’in meşhur kıymalı böreğini hızlıca sahurda hazırlamaya ne dersiniz? İşte tarifi:
Sahurda börek, hem doyurucu hem de lezzetli bir seçenek olduğu için sıkça tercih edilir. Aslı Börek’in meşhur kıymalı böreğini hızlıca sahurda hazırlamaya ne dersiniz? İşte tarifi:
Kıymalı börek, Türk mutfağının en sevilen lezzetlerinden biridir. Hem doyurucu hem de lezzetli olan bu börek, kahvaltılarda, çay saatlerinde veya özel günlerde sıkça tüketilir. Ramazan ayında sahurda ne pişirsem diye düşünenlere özel yıllardır bilinen Aslı Börek’in muhteşem lezzetlerinden kıymalı böreği evde denemeye ne dersiniz? Tadı damaklarda iz bırakacak
KIYMALI ASLI BÖREK TARİFİ:
MALZEMELER
4 adet yufka
Sosu için;
3 adet yumurta (birinin sarısı üzeri için ayrılacak)
1 su bardağı süt
1/2 su bardağı sıvı yağ
İç harcı için;
300 gram kıyma
1 adet soğan
1/2 su bardağı çekilmiş ceviz içi
3 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz
Karabiber
Kimyon
YAPILIŞI
Soğanı yemeklik doğrayıp kızdırdığınız sıvı yağda kavurun.
Kıymayı ekleyip rengi değişene kadar kavurmaya devam edin.
Tuz ve baharatları ekleyip altını kapatın.
Cevizi ekleyip karıştırın. Sos için süt, sıvı yağ, 2 yumurta ve 1 yumurta akını derin bir kapta çırpın.
Yufkalardan birini geniş bir yüzeye yayın. Sosun dörtte birini üzerine döküp fırça yardımıyla her yanına sürün.
Başka bir yufkayı alıp üzerine kapatın ve aynı miktarda sosu üzerine sürün.
Yufkayı 8’e kesin. Parçaların geniş kenarlarına kıymalı harçtan koyup sigara böreği sarar gibi sarın.
Diğer 2 yufkayı da aynı şekilde hazırlayın. Börekleri yağladığınız fırın tepsisine dizin.
Ayırdığınız yumurta sarısını üzerlerine sürün ve susam serpin.
190 derecede önceden ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun…