Dolar 36,4234
Euro 39,4071
Altın 3.400,89
BİST 10.221,30
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli 20°C
Az Bulutlu
Denizli
20°C
Az Bulutlu
Per 22°C
Cum 21°C
Cts 21°C
Paz 22°C

Şanlıurfa’da Seracılık Hızla Yaygınlaşıyor

Şanlıurfa’da sebze fideleri, seralarda toprakla buluşturuldu. Şanlıurfa’da seracılık hızla yaygınlaşıyor. Kent genelinde 473 çiftçi sera tarımı yaparak sebze üretimine katkı sağlıyor. Özellikle kırsal mahallelerde yaşayan çiftçiler, kendi …

Şanlıurfa’da Seracılık Hızla Yaygınlaşıyor
6 Mart 2025 14:19

Şanlıurfa’da sebze fideleri, seralarda toprakla buluşturuldu.

Şanlıurfa’da seracılık hızla yaygınlaşıyor. Kent genelinde 473 çiftçi sera tarımı yaparak sebze üretimine katkı sağlıyor. Özellikle kırsal mahallelerde yaşayan çiftçiler, kendi arazilerinde birer, ikişer, dönüm seralar kurarak domates, biber, salatalık ve patlıcan yetiştiriciliğine yöneliyor. Bu seralar genellikle aile işletmeleri tarafından yönetiliyor.

Seralarda erken ilkbaharda fide dikimi yapılıyor ve yaklaşık 40 gün içinde ürünler gelişmeye başlıyor. Açık tarla şartlarında henüz ürün bulunmazken, seralarda yetişen sebzeler piyasaya erken giriş yaparak yüksek fiyatlardan alıcı buluyor. Dönüm başına elde edilen verimin ise açık tarla üretimine göre oldukça yüksek olduğu bildirildi.

Ziraat Yüksek Mühendisi Mehmet Tekçe, seracılığın avantajlarına dikkat çekerek, “Son zamanlarda seracılık yaygınlaşmaya başladı. Herkes kendi arazisinde, birer, ikişer dönüm sera kurmaya başladı. Bu seralarda erken ilkbaharda ekim yapılıyor ve piyasada ürün yokken, pazara ürün sürülüyor. Dolayısıyla bu ürünler daha iyi para ediyor. Bu seralarda domates, salatalık, biber, patlıcan özelikle ekiliyor” dedi.

Seracılıkla uğraşan üreticilerden Celal Karataş, seracılığın kazançlı bir iş olduğunu vurgulayarak, “Tüm çiftçilerin seracılık yapmasını isterim. İyi bir iştir, kazançlıdır” şeklinde konuştu.

Üretici Veysel Akkuş ise “Burada salatalık ekiyoruz. Bir dönümlük serada ekimi yapıyoruz. Kazancı yüksek, verimi yüksek” ifadelerini kullandı.

Güneydoğu’da hızla büyüyen seracılık sektörü, bölge çiftçilerine ekonomik açıdan yeni fırsatlar sunarken, tüketicilere de yılın her döneminde taze sebze temin edilmesini sağlıyor. – ŞANLIURFA

CoinTR’den 1.000 TL Hediye! Hemen Üye Ol, Kolayca Kazanmaya Başla! Şimdi Katıl! Reklamdır
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi
ETİKETLER: , , ,
Şehrin nabzını tutan, en son gelişmeleri anında sizlere ulaştıran sesimiz olmaya devam ediyoruz. Denizli’nin sesi olan Denizlim Haber ile şehre dair herşeyi keşfedin. Takipte kalın en yeni haberlerle güncel kalın.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.