Denizli 17°C
Açık
Denizli
17°C
Açık
Çar
20°C
Per
21°C
Cum
21°C
Cts
21°C
Osmanlı saray mutfağının en özel kahvaltılıklarından biri olan Yumurta-yı Hümayun, hem besleyici hem de lezzetli bir yemektir. Tereyağında pişirilen baharatlı yumurta, peynir ve pastırma ile zenginleştirilerek tam bir Osmanlı kahvaltı şölenine dönüşüyor. İşte sofralarınıza saray havası katacak bu eşsiz tarif!
Osmanlı saray mutfağında kahvaltılar, sadece doyurucu değil, aynı zamanda ihtişamlı yemeklerle süslenirdi. Yumurta-yı Hümayun, Osmanlı padişahlarının sofralarında yer alan, protein bakımından zengin, bol tereyağlı ve baharatlı bir yumurta yemeğidir.
YUMURTA-YI HÜMAYUN TARİFİ
Malzemeler
Yapılışı