Dolar 36,4306
Euro 38,1968
Altın 3.382,00
BİST 9.911,07
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli 17°C
Açık
Denizli
17°C
Açık
Çar 20°C
Per 21°C
Cum 21°C
Cts 21°C

Saray mutfağının sabah kahvaltıları favorisi: Yumurta-yı Hümayun Tarifi

Osmanlı saray mutfağının en özel kahvaltılıklarından biri olan Yumurta-yı Hümayun, hem besleyici hem de lezzetli bir yemektir. Tereyağında pişirilen baharatlı yumurta, peynir ve pastırma ile zenginleştirilerek tam bir Osmanlı kahvaltı şölenine dönüşüyor. İşte sofralarınıza saray havası katacak bu eşsiz tarif!

Saray mutfağının sabah kahvaltıları favorisi: Yumurta-yı Hümayun Tarifi
2 Mart 2025 15:11

Osmanlı saray mutfağında kahvaltılar, sadece doyurucu değil, aynı zamanda ihtişamlı yemeklerle süslenirdi. Yumurta-yı Hümayun, Osmanlı padişahlarının sofralarında yer alan, protein bakımından zengin, bol tereyağlı ve baharatlı bir yumurta yemeğidir.

YUMURTA-YI HÜMAYUN TARİFİ

Malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 50 gram tereyağı
  • 100 gram beyaz peynir veya kaşar peyniri (rendelenmiş)
  • 4-5 dilim pastırma
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı krema (isteğe bağlı, yumurtayı daha yumuşak yapmak için)

Yapılışı

  1. Tavaya tereyağını ekleyin ve kısık ateşte eritin.
  2. Toz kırmızı biber, karabiber ve kimyonu tereyağına ekleyerek birkaç saniye kavurun.
  3. Baharatlı tereyağına pastırmaları ekleyin ve hafifçe kızartın.
  4. Yumurtaları tavaya kırın ve sarılarını dağıtmadan pişirin.
  5. Krema eklemek istiyorsanız, yumurtaların üzerine gezdirin.
  6. Yumurtalar hafifçe pişmeye başladığında üzerine rendelenmiş beyaz peynir veya kaşar peyniri serpiştirin.
  7. Tavanın kapağını kapatıp peynirin erimesini bekleyin.
  8. Yumurtalar tam kıvamında piştikten sonra ocaktan alın.
  9. Yanında sıcak pide veya ekmekle birlikte servis edin.
ETİKETLER: , ,
Şehrin nabzını tutan, en son gelişmeleri anında sizlere ulaştıran sesimiz olmaya devam ediyoruz. Denizli’nin sesi olan Denizlim Haber ile şehre dair herşeyi keşfedin. Takipte kalın en yeni haberlerle güncel kalın.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.