Şef Arda Türkmen’den leziz cheeseburger tarifi!
Cheeseburger, hem lezzetli hem de pratik bir yemek seçeneği olarak özellikle gençler arasında oldukça popülerdir. Arda Türkmen, özellikle çocukların bayılarak tüketeceği ev yapımı cheeseburgerin püf noktasını verdi.
Cheeseburger, hem lezzetli hem de pratik bir yemek seçeneği olarak özellikle gençler arasında oldukça popülerdir. Arda Türkmen, özellikle çocukların bayılarak tüketeceği ev yapımı cheeseburgerin püf noktasını verdi.
Cheeseburger kelimesi İngilizce kökenli olup, Türkçe’ye “peynirli hamburger” olarak çevrilebilir. Yani, temel olarak bir hamburgerin üzerine peynir eklenmesiyle hazırlanan bir yemektir. Ünlü şefimiz Arda Türkmen’in eşsiz lezzetiyle hazırladığı cheeseburger tarifiyle evinizde de restoran kalitesinde hamburgerler yapabilirsiniz. İşte size Arda Türkmen’in püf noktalarıyla hazırlayacağınız harika bir cheeseburger tarifi:
ARDA TÜRKMEN CHEESEBURGER TARİFİ:
MALZEMELER
Karamelize Soğan İçin:
4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
4-5 adet kırmızı soğan
Köfte İçin:
1 kilo tek çekim dana döş kıyma
2 tatlı kaşığı ketçap
4 tutam tuz
2 tutam karabiber
Üzeri İçin:
6 dilim cheddar peyniri
6 adet hamburger ekmeği
Hızlı Salatalık Turşusu İçin:
4 adet salatalık
Tane kişniş
Tane kimyon
Renkli tane biberler
2 yemek kaşığı toz şeker
4 çay kaşığı tuz
1/2 su bardağı üzüm sirkesi
1 su bardağı sıcak su
Arda Türkmen’in Püf Noktaları:
- Köfte harcını yoğururken fazla karıştırmamaya dikkat edin. Aksi halde köfteler sertleşebilir.
- Köfteleri pişirilirken sık sık çevirmeyin.
- Peyniri eritirken fırını fazla yüksek ısıda tutmayın, peynir yanabilir.
- Salatalık turşusu için kullandığınız baharatları kendi damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.
YAPILIŞI
Karamelize Soğan:
Zeytinyağını tencerede ısıtın. İnce doğradığınız soğanları ekleyip, tuz ve karabiber ekleyerek karamelize olana kadar pişirin.
Köftesini hazırlayabilirsiniz. Kıymayı geniş bir kapta yoğurun. Ketçap, tuz ve karabiberi ekleyip iyice karıştırın.
Harcı 6 eşit parçaya bölün ve hamburger köftesi şeklini verin.
Bir tavayı kızdırın. Köfteleri istediğiniz pişme derecesine göre önlü arkalı mühürleyin.
Ardından 180 derecede önceden ısıtılmış fırında istediğiniz pişme derecesine göre pişirin.
Fırından çıkarmadan 2-3 dakika önce üzerine peynirini yerleştirip peyniri eritin.
Hızlı Salatalık Turşusu: Salatalıkları ince dilimler halinde doğrayın.
Tane kişniş, kimyon, renkli biberler, toz şeker ve tuzu ekleyip karıştırın.
Üzerine üzüm sirkesi ve sıcak suyu ilave edip kavanozun kapağını kapatın.
Hamburger ekmeğini ısıtıp, içine köfte, peynir, karamelize soğan ve turşuyu yerleştirin.
Afiyet olsun…