Dolar 36,4339
Euro 38,1549
Altın 3.441,38
BİST 9.602,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli 4°C
Açık
Denizli
4°C
Açık
Paz 6°C
Pts 9°C
Sal 11°C
Çar 15°C

Şef Mehmet Yalçınkaya’nın öve öve bitiremediği çorba! En büyük ilaç

MasterChef jüri üyesi Mehmet Yalçınkaya, çocukluğundan bu yana tükettiği, hasta olanların mutlaka 2 günde zımba gibi olmak için içmesi gerektiğini vurguladığı kızılcık tarhanası çorbasına övgüler yağdırdı.

Şef Mehmet Yalçınkaya’nın öve öve bitiremediği çorba! En büyük ilaç
20 Şubat 2025 14:15

MasterChef jüri üyesi Mehmet Yalçınkaya, çocukluğundan bu yana tükettiği, hasta olanların mutlaka 2 günde zımba gibi olmak için içmesi gerektiğini vurguladığı kızılcık tarhanası çorbasına övgüler yağdırdı.

MasterChef ile 7’den 70’e pek çok kişinin gönlünde taht kuran Mehmet Yalçınkaya yaptığı bir açıklamada Bolu’ya özgü kızılcık tarhanası çorbasına değindi. Kızılcık tarhanası çorbasına övgüler yağdıran Mehmet Şef, kendi memleketi olan Bolu’da hastalara ilk olarak kızılcık tarhanası çorbası yapıldığını söyledi. Peki, kızılcık tarhanası nasıl elde edilir, çorbası nasıl yapılır? Detaylar haberimizde.

“ÇOCUKLUĞUMDAKİ EN BÜYÜK İLAÇ”

Kızılcık meyvesinden elde edilen kızılcık tarhanası hakkında övgüler yağdıran Mehmet Yalçınkaya şu ifadelere yer verdi:

“Yemek her şeyin şifası aslında. Yani çorbalar var. Mesela bizim Bolu’da kızılcık tarhanası verirler hemen. Ve ne hikmetse bol sarımsaklı kızılcık tarhanası çocukluğumuzdaki en büyük ilaçtır.

Kızılcık meyvesini püre haline getirirler. Daha sonra unla yani aslında normal karıştırılan tarhananın kızılcık meyvesiyle yapılan halidir. Bu kurutulur.

Bolu’da hastalanan herkes hatta Kastamonu’da, Sinop’ta, Karabük’te falan hemen su kaynar, kızılcığı atarsınız. Yağ falan yoktur. Sarımsakla içersiniz ve ne hikmetse 2 güne falan iyileşirsiniz yani.

Yemeğin şifası zaten çorbalar. Yemeklerde de, bitkilerde de, gıdalarda da şifa var ama zaten bu ürünleri bir araya getirdiğinizde çorbayı ne ile bir araya getirirseniz ferahlık veriyor. İçine koyduğunuz sebzeler, et suları vesaireler sizi hep iyileştiriyor.”

Şehrin nabzını tutan, en son gelişmeleri anında sizlere ulaştıran sesimiz olmaya devam ediyoruz. Denizli’nin sesi olan Denizlim Haber ile şehre dair herşeyi keşfedin. Takipte kalın en yeni haberlerle güncel kalın.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.