Dolar 36,4935
Euro 37,8900
Altın 3.346,41
BİST 9.658,72
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli 17°C
Az Bulutlu
Denizli
17°C
Az Bulutlu
Cts 18°C
Paz 15°C
Pts 13°C
Sal 16°C

Şehrazat Tatlısı Yemek Tarifi – Denizlim Haber Yemek Tarifleri

30Dk Hazırlama Ve 20Dk Pişirme Süresiyle Toplam 50 Dakikada Şehrazat Tatlısı Nasıl Yapılır Tarifimizde Görün.

Şehrazat Tatlısı Yemek Tarifi  – Denizlim Haber Yemek Tarifleri
1 Mart 2025 12:11

Şehrazat Tatlısı için Malzemeler

Alt taban için:

  • 3/4 su bardağı galeta unu
  • 3/4 çay bardağı toz şeker
  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı Hindistan cevizi
  • 1 paket kabartma tozu

Alt kreması için:

  • 1 litre süt
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 100 gr krema
  • 1 paket vanilya

Şerbeti için:

  • 2,5 su bardağı su
  • 1,5 su bardağı şeker

Üzeri için:

  • Toz antep fıstığı

Şehrazat Tatlısı Nasıl Yapılır?

  • Tatlının tabanı için şeker ve yumurtayı bir kaba alın. Köpük olana kadar çırpın ve üzerine sıvı yağ ekleyerek karıştırın.
  • Taban için gereken diğer malzemeleri ekleyerek spatula ile karıştırın. Karışımı cam kaselere paylaştırın.
  • Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında 15 dakika pişirin.
  • Bu esnada su ve şekeri bir tencereye alarak şerbetini hazırlayın.
  • 15 dakika kısık ateşte pişen şerbeti ocaktan. Tabanı fırından çıkardıktan sonra, 5 dakika bekleyin ve sıcak şerbeti üzerine dökün.
  • Kremayı hazırlamak için, vanilya dışındaki tüm malzemeleri tencereye alın. Kıvam alana kadar karıştırın.
  • Kıvam aldığında ocağın altını kapatın ve vanilyayı ekleyerek güzelce karıştırın.
  • Krema oda sıcaklığına geldiğinde tatlının üzerine dökün ve güzelce yayın.
  • Tatlıları buzdolabında 1 gece dinlendirin. Ertesi gün toz antep fıstığı serpiştirerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Şehrin nabzını tutan, en son gelişmeleri anında sizlere ulaştıran sesimiz olmaya devam ediyoruz. Denizli’nin sesi olan Denizlim Haber ile şehre dair herşeyi keşfedin. Takipte kalın en yeni haberlerle güncel kalın.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.