Dolar 36,4935
Euro 37,8900
Altın 3.346,41
BİST 9.658,72
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli 13°C
Hafif Yağmurlu
Denizli
13°C
Hafif Yağmurlu
Pts 16°C
Sal 17°C
Çar 19°C
Per 20°C

Sernik Cheesecake Yemek Tarifi – Denizlim Haber Yemek Tarifleri

30Dk Hazırlama Ve 1Sa Pişirme Süresiyle Toplam 1 Saat 30 Dakikada Sernik Cheesecake Nasıl Yapılır Tarifimizde Görün.

Sernik Cheesecake Yemek Tarifi  – Denizlim Haber Yemek Tarifleri
1 Mart 2025 12:12

Sernik Cheesecake için Malzemeler

Taban için:

  • 200 gram bisküvi
  • 100 gram tereyağı

İç harcı için:

  • 900 gram lor peyniri (veya süzme yoğurt)
  • 200 gram krem peynir
  • 200 gram toz şeker
  • 1 paket vanilin
  • 4 adet yumurta
  • 200 ml ekşi krema
  • 1 yemek kaşığı un
  • Yarım limonun suyu ve rendesi

Üzeri için:

  • Pudra şekeri
  • Frambuaz
  • Nane yaprakları

Sernik Cheesecake Nasıl Yapılır?

  • Sernik cheesecake tarifinin tabanı için bisküvileri robottan geçirip toz haline getirin.
  • Eritilmiş tereyağını bisküvilerle karıştırarak homojen bir karışım elde edin.
  • Karışımı kelepçeli kek kalıbına dökün ve tabanı sıkıca bastırarak düzleştirin.
  • Önceden ısıtılmış 175°C fırında 10 dakika kadar pişirin, ardından çıkarıp soğumaya bırakın.
  • İç harç için lor peynirini ve krem peynirini bir kaba alın ve mikserle iyice çırpın.
  • Üzerine toz şeker, vanilin, yumurtalar, ekşi krema, un, limon suyu ve rendesini ekleyin. Karışımı pürüzsüz hale gelene kadar çırpmaya devam edin.
  • Hazırladığınız iç harcı, soğuyan bisküvi tabanının üzerine dökün.
  • 175 derece’de yaklaşık 60-70 dakika kadar pişirin. Cheesecake’in üzeri hafifçe altın rengini almaya başlayınca fırından çıkarın.
  • Fırın kapısını açıp 1 saat kadar içinde soğutun.
  • Serniki tamamen soğuduktan sonra buzdolabında en az 4 saat, tercihen bir gece bekletin.
  • Üzerine pudra şekeri serpin, frambuaz ve taze nane yaprakları ile süsleyin.
  • Sernik cheesecake’i dilimleyerek servis yapın. Afiyet olsun
Şehrin nabzını tutan, en son gelişmeleri anında sizlere ulaştıran sesimiz olmaya devam ediyoruz. Denizli’nin sesi olan Denizlim Haber ile şehre dair herşeyi keşfedin. Takipte kalın en yeni haberlerle güncel kalın.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.