Dolar 35,9677
Euro 37,1790
Altın 3.307,49
BİST 9.951,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli 9°C
Parçalı Bulutlu
Denizli
9°C
Parçalı Bulutlu
Paz 10°C
Pts 9°C
Sal 9°C
Çar 10°C

Silivri’de Deniz 150 Metre Çekildi

İstanbul Silivri’de Marmara Denizi 150 metre çekildi, küçük adacıklar oluştu, vatandaşlar tedirgin.

Silivri’de Deniz 150 Metre Çekildi
8 Şubat 2025 13:00

Ege Denizi’ndeki deprem fırtınası İstanbullular tarafından da yakından takip ediliyor. Tektonik hareketler sonucu da çekilebilen deniz suyu İstanbul Silivri’de Marmara Denizi’nde de görüldü. Denizin yaklaşık 150 metre çekilmesiyle oluşan küçük adacıklar, bölgedeki sakinleri ve çevredeki vatandaşları şaşkına çevirdi. Dron ile havadan çekilen görüntüler, denizin normal seviyesinden belirgin bir şekilde aşağıya çekildiğini gözler önüne serdi.

YAĞIŞLI HAVAYA RAĞMEN DENİZ ÇEKİLDİ

Yağışlı hava koşullarına rağmen Marmara Denizi’nin çekilmesi endişeleri de beraberinde getirdi. Suyun çekilmesiyle birlikte deniz tabanının ortaya çıkması ve sahil boyunca küçük adacıkların oluşması mercek altına almaya başladı.

DENİZİN ALTINDA HAREKETLİLİK Mİ VAR?

Kimileri, bu tür olayların doğanın bir parçası olduğunu ve zaman zaman yaşanabileceğini ifade ederken, bazıları ise denizin bu şekilde çekilmesinin, bölgedeki yeraltı su seviyeleriyle veya deniz altındaki hareketlilikle ilgili olabileceğine dikkat çekti.

DENİZ ÇEKİLMESİNİN NEDENLERİ

Meteorolojik Faktörler: Rüzgar, basınç değişiklikleri ve gelgit olayları deniz seviyesini etkileyebilir. Özellikle kuvvetli ve uzun süreli rüzgarlar, suyu kıyıdan uzaklaştırarak deniz çekilmesine neden olabilir. Yüksek basınç alanlarında ise deniz seviyesi düşebilir. Gelgit olayları da düzenli olarak deniz seviyesinde değişikliklere yol açar.

Okyanus Akıntıları: Soğuk ve sıcak su akıntıları, deniz seviyesini bölgesel olarak etkileyebilir. Soğuk suyun yoğunluğu daha fazla olduğu için deniz seviyesini düşürebilir.

Tektonik Hareketler: Deprem gibi tektonik olaylar, deniz tabanında değişikliklere neden olabilir. Bu değişiklikler, deniz suyu seviyesini etkileyebilir ve deniz çekilmesine yol açabilir. Ancak, deniz çekilmesi her zaman deprem habercisi anlamına gelmez.

Tsunami: Deniz çekilmesi, tsunami dalgasının habercisi olabilir. Tsunami, genellikle deniz tabanında meydana gelen ani yer değiştirmeler sonucu oluşur. Deniz çekilmesi, tsunami dalgasının kıyıya ulaşmasından önce görülebilir.

Şehrin nabzını tutan, en son gelişmeleri anında sizlere ulaştıran sesimiz olmaya devam ediyoruz. Denizli’nin sesi olan Denizlim Haber ile şehre dair herşeyi keşfedin. Takipte kalın en yeni haberlerle güncel kalın.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.