Dolar 36,4935
Euro 37,8900
Altın 3.346,41
BİST 9.658,72
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli 17°C
Çok Bulutlu
Denizli
17°C
Çok Bulutlu
Paz 14°C
Pts 15°C
Sal 16°C
Çar 18°C

Sopa De Mani Yemek Tarifi – Denizlim Haber Yemek Tarifleri

25Dk Hazırlama Ve 40Dk Pişirme Süresiyle Toplam 1 Saat 5 Dakikada Sopa De Mani Nasıl Yapılır Tarifimizde Görün.

Sopa De Mani Yemek Tarifi  – Denizlim Haber Yemek Tarifleri
1 Mart 2025 12:08

Sopa De Mani için Malzemeler

  • 1 su bardağı yer fıstığı
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 soğan, doğranmış
  • 2 diş sarımsak
  • 2 adet havuç
  • 2 adet patates
  • 1 adet domates
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 litre tavuk suyu veya sebze suyu
  • Tuz ve karabiber
  • Bir avuç doğranmış taze kişniş

Sopa De Mani Nasıl Yapılır?

  • Zeytinyağını bir tencerede ısıtın. Soğanı ve sarımsağı doğrayın, ardından tencereye ekleyin. Soğanlar yumuşayana kadar birkaç dakika kavurun.
  • Havuçları, patatesleri ve domatesleri doğrayın ve tencereye ekleyin. Sebze suyunu, tuz ve karabiberi de ilave edin. Üzerine su ekleyin ve karıştırın. Tencerenin kapağını kapatıp, kısık ateşte sebzeler yumuşayana kadar yaklaşık 15-20 dakika pişirin.
  • Başka bir tencerede çiğ yer fıstıklarını ekleyin ve üzerini geçecek kadar su ekleyin. Yaklaşık 15 dakika kadar fıstıkları pişirin.
  • Bir kasede kırmızı soğanı ve domatesi doğrayın. Kişnişi ince ince doğrayıp kaba ekleyin. Sirke, tuz ve acı sos ile tatlandırın. Karıştırın ve bu karışımı buzdolabında soğumaya bırakın.
  • Fıstıklar piştikten sonra, fıstıkları ve suyu bir blendera alın ve pürüzsüz bir kremaya dönüştürün. Fıstık kremasını tekrar tencereye koyun ve kısık ateşte yaklaşık 5 dakika kadar kaynatın.
  • Hazırladığınız sebze karışımını tencereye ekleyin ve karıştırın. 5 dakika daha pişirin. Tüm malzemeler birbirine iyice karıştıktan sonra, fıstıklı karışımı tencereye ekleyin. Çorbayı karıştırarak 10 dakika daha kaynatın.
  • Eğer tencereniz dolarsa, çorbayı 2 tencereye bölebilirsiniz. Çorbaya tuz ve karabiber ilavesi yapın.
  • Çorba pişerken patatesleri soyup ince uzun şertiler halinde doğrayın ve kızartın.
  • Sopa de mani bir kaseye dökün, üzerine kızarmış patatesleri ekleyin ve ince doğranmış maydanoz serpiştirerek servis edin. Afiyet olsun.
ETİKETLER: , ,
Şehrin nabzını tutan, en son gelişmeleri anında sizlere ulaştıran sesimiz olmaya devam ediyoruz. Denizli’nin sesi olan Denizlim Haber ile şehre dair herşeyi keşfedin. Takipte kalın en yeni haberlerle güncel kalın.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.