Tam Buğday Ekmeği Tarifi İçin Malzemeler
4,5 su bardağı tam buğday unu
1 tatlı kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı şeker
1 yemek kaşığı kuru maya
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 buçuk su bardağı ılık su
Tam Buğday Ekmeği Tarifi Nasıl Yapılır?
Ilık suyla hamurumuzu yoğurduktan sonra mayalamaya bırakalım.
Mayalanan hamuru alıp mayasını söndürüp hamuru bir katlayıp tekrar mayalanmaya bırakalım.
Mayalanma işini iki kez tekrarlıyoruz.
35-40 dakika kadar tekrar mayalandıktan sonra unla hamurun kenarlarını toplayıp mayayı söndürmeden yağlı kağıt serili tepsiye alıyoruz.
10 15 dakikada tepside dinlendirip isterseniz üzerine kesikler atabilirsiniz fırına veriyoruz.
200 derecede 35 dakika kadar pişti tabii sizin fırınınızda farklılık gösterebilir.
Ekmek pişmeden mutlaka fırının altına bir kapla su koyun.
Piştikten sonra fırının kapağını açıp ekmeği ellemeden biraz da fırının içerisinde içini çekmesini bekliyorum.
Soğuduktan sonra dilimleyebilirsiniz afiyet olsun.
Tam Buğday Ekmeği Tarifi Fotoğraflı Yapılışı