Dolar 38,0249
Euro 43,1963
Altın 3.928,61
BİST 9.423,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli °C
Denizli
°C
°C
°C
°C
°C

Tatlı krizlerine Alman dokunuşu: Berliner tarifi

Dışı hafif çıtır, içi yumuşacık ve bol dolgulu… Alman mutfağının en sevilen tatlılarından Berliner, özellikle kahve eşliğinde keyifli sohbetlerin başrolü olmaya aday. Evde kolayca hazırlanabilen bu tarif, pastane lezzetini mutfağınıza taşıyor.

Tatlı krizlerine Alman dokunuşu: Berliner tarifi
1 Nisan 2025 22:51

Avrupa pastanelerinin vitrinlerinde sıkça rastladığımız, ortasında bolca reçel veya krema bulunan, yuvarlak ve pudra şekerli çörekler… Evet, o tatlı Alman klasiğinden bahsediyoruz: Berliner! Özellikle Almanya’da yılbaşı ve karnaval dönemlerinde vazgeçilmez hale gelen bu tatlı, zamanla tüm dünyada da kendine hayran bıraktı. Yumuşak mayalı hamuruyla, içindeki tatlı sürpriziyle ve üzerindeki pudra şekeriyle Berliner, klasik donuttan çok daha fazlası.

BERLINER TARİFİ

Malzemeler:

  • 500 g un
  • 1 paket kuru maya (veya 20 g yaş maya)
  • 200 ml ılık süt
  • 2 adet yumurta
  • 60 g toz şeker
  • 60 g tereyağı (oda sıcaklığında)
  • 1 tutam tuz
  • 1 tatlı kaşığı vanilin
  • Kızartmak için sıvı yağ

İç dolgusu için:

  • Çilek, ahududu veya kayısı reçeli (isteğe bağlı krema ya da çikolata)

Üzeri için:

  • Pudra şekeri

Hazırlanışı:

  1. Maya, süt ve biraz şekeri bir kapta karıştırıp 10 dakika mayalanmaya bırakın.
  2. Geniş bir kapta un, kalan şeker, tuz, yumurta, vanilin ve yumuşamış tereyağını karıştırın.
  3. Maya karışımını ekleyip pürüzsüz ve hafif ele yapışan bir hamur yoğurun.
  4. Hamurun üzerini örtüp 1 saat mayalanmaya bırakın.
  5. Mayalanan hamuru merdane ile açıp yaklaşık 7–8 cm çapında daireler kesin.
  6. Daireleri hafif unlanmış tezgaha alıp üzerlerini örtün ve 30 dakika daha dinlendirin.
  7. Derin bir tencerede yağı ısıtın ve Berliner’leri iki tarafı altın sarısı olana kadar kızartın.
  8. Soğuyan çöreklerin ortasına bir sıkma torbası yardımıyla reçel ya da krema doldurun.
  9. Son olarak üzerlerine pudra şekeri serpin.
ETİKETLER:
Şehrin nabzını tutan, en son gelişmeleri anında sizlere ulaştıran sesimiz olmaya devam ediyoruz. Denizli’nin sesi olan Denizlim Haber ile şehre dair herşeyi keşfedin. Takipte kalın en yeni haberlerle güncel kalın.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.