Dolar 36,6111
Euro 39,8562
Altın 3.475,39
BİST 10.683,33
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli 24°C
Çok Bulutlu
Denizli
24°C
Çok Bulutlu
Per 28°C
Cum 30°C
Cts 31°C
Paz 27°C

Tavada enfes künefe tarifi…

Künefe tatlısını çok pratik bir şekilde tavada hazırlamak mümkün. İşte pratik künefe tarifi…

Tavada enfes künefe tarifi…
12 Mart 2025 22:37

Fırın kullanmadan, sadece tavada kolayca hazırlayabileceğiniz nefis bir künefe tarifi! Dışı çıtır, içi akışkan peynir dolgulu bu tarif, ramazan sofralarının favorisi olmaya aday…

MALZEMELER

Künefe İçin:

200 g tel kadayıf

3 yemek kaşığı tereyağı (eritilmiş)

1 yemek kaşığı toz şeker

100 g künefelik peynir (veya tuzsuz dil peyniri)

Şerbet İçin:

1 su bardağı su

1 su bardağı toz şeker

2-3 damla limon suyu

Üzeri İçin:

Toz Antep fıstığı

HAZIRLANIŞI

Küçük bir tencerede şeker ve suyu kaynatın.

Kaynadıktan sonra limon suyunu ekleyip 5 dakika daha kaynatın.

Şerbeti ocaktan alıp soğumaya bırakın.

Tel kadayıfı ince ince didikleyin.

Üzerine eritilmiş tereyağını ve toz şekeri ekleyip iyice harmanlayın.

Yapışmaz bir tavayı (tercihen 20 cm çapında) hafifçe yağlayın.

Kadayıfın yarısını tavaya eşit şekilde yayın ve elinizle bastırın.

Üzerine peyniri koyun, kenarlarda boşluk kalmamasına dikkat edin.

Kalan kadayıfı peynirin üzerine serip tekrar elinizle iyice bastırın.

Tavayı kısık ateşe alın, yaklaşık 5-6 dakika altını kızartın.

Bir tabak yardımıyla ters çevirip diğer tarafını da 5-6 dakika pişirin.

Künefe sıcakken soğuyan şerbeti üzerine dökün.

Toz Antep fıstığı ile süsleyerek servis edin.

Şehrin nabzını tutan, en son gelişmeleri anında sizlere ulaştıran sesimiz olmaya devam ediyoruz. Denizli’nin sesi olan Denizlim Haber ile şehre dair herşeyi keşfedin. Takipte kalın en yeni haberlerle güncel kalın.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.