Dolar 38,4149
Euro 43,7601
Altın 4.095,06
BİST 9.432,55
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli 22°C
Hafif Yağmurlu
Denizli
22°C
Hafif Yağmurlu
Paz 21°C
Pts 22°C
Sal 22°C
Çar 21°C

Tavada Kapari Soslu Levrek Yemek Tarifi – Denizlim Haber Yemek Tarifleri

40Dk Hazırlama Ve 10Dk Pişirme Süresiyle Toplam 50 Dakikada Tavada Kapari Soslu Levrek Nasıl Yapılır Tarifimizde Görün.

Tavada Kapari Soslu Levrek Yemek Tarifi  – Denizlim Haber Yemek Tarifleri
1 Mart 2025 12:02

Tavada Kapari Soslu Levrek için Malzemeler

  • 2 adet levrek fileto
  • Tuz ve karabiber
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı veya tereyağı
  • Yarım su bardağı un

Sos için:

  • Yarım su bardağı krema
  • Bir tutam safran
  • 1 adet arpacık soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1/4 su bardağı sebze suyu
  • Tuz ve karabiber

Ispanak ve Kapari için:

  • Yarım demet taze ıspanak
  • 1-2 yemek kaşığı kapari
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı veya tereyağı
  • Tuz ve karabiber

Tavada Kapari Soslu Levrek Nasıl Yapılır?

  • Levrek filetolarını tuz ve karabiberle tatlandırın. Her bir filetoyu hafifçe una bulayın, fazlasını silkeleyin. Geniş bir tavada, orta-yüksek ateşte zeytinyağını veya tereyağını ısıtın.
  • Yağ kızınca, levrek filetolarını tavaya ekleyin ve her iki tarafı da altın rengi alana kadar, yaklaşık 3-4 dakika pişirin.
  • Pişen balıkları bir tabağa alıp sıcak tutun. Sos için aynı tavaya biraz daha yağ ekleyin ve arpacık soğan ile sarımsağı yumuşayana kadar, yaklaşık 2 dakika soteleyin. Sebze suyunu ekleyin ve kaynamaya bırakın. Krema ve safran ilave edin, sos kıvam alana kadar yaklaşık 3-4 dakika pişirin. Tuz ve karabiberle tatlandırarak sosu sıcak tutarak kenara alın.
  • Ayrı bir tavada, orta ateşte zeytinyağı veya tereyağını ısıtın. Taze ıspanağı ekleyip yapraklar yumuşayana kadar, yaklaşık 2 dakika pişirin. Kaparileri ekleyin, tuz ve karabiberle tatlandırın.
  • Bir servis tabağına sotelediğiniz ıspanak ve kaparileri yerleştirin. Üzerine kızarmış levrek filetolarını koyun ve balıkların üzerine safran sosunu gezdirin. İsteğe göre taze otlarla süsleyerek sıcak servis yapın.
Şehrin nabzını tutan, en son gelişmeleri anında sizlere ulaştıran sesimiz olmaya devam ediyoruz. Denizli’nin sesi olan Denizlim Haber ile şehre dair herşeyi keşfedin. Takipte kalın en yeni haberlerle güncel kalın.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.