Dolar 36,4935
Euro 37,8900
Altın 3.346,41
BİST 9.658,72
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli 17°C
Az Bulutlu
Denizli
17°C
Az Bulutlu
Cts 18°C
Paz 15°C
Pts 13°C
Sal 16°C

Tavuklu Çökertme Kebabı Yemek Tarifi – Denizlim Haber Yemek Tarifleri

30Dk Hazırlama Ve 20Dk Pişirme Süresiyle Toplam 50 Dakikada Tavuklu Çökertme Kebabı Nasıl Yapılır Tarifimizde Görün.

Tavuklu Çökertme Kebabı Yemek Tarifi  – Denizlim Haber Yemek Tarifleri
1 Mart 2025 11:55

Tavuklu Çökertme Kebabı için Malzemeler

  • 2 adet tavuk göğsü
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Karabiber
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 tatlı kaşığı sumak
  • 4-5 adet patates
  • Yarım su bardağı sıvı yağ

Sosu İçin:

  • 1 su bardağı domates püresi
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • Yarım çay bardağı su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker

Tavuklu Çökertme Kebabı Nasıl Yapılır?

  • Tavuk göğsünü ince ince jülyen şeklinde doğrayın.
  • Bir kaba yoğurdu, limon suyunu, rendelenmiş soğanı, ezilmiş sarımsağı, pul biberi, kekik, tuzu ve karabiberi ekleyin. Karışıma tavukları koyup iyice karıştırın.
  • Tavukları bu marinasyonda en az 30 dakika (tercihen 2-3 saat) bekletin.
  • Patatesleri soyun ve ince uzun dilimler halinde doğrayın.
  • Sıvı yağda altın rengini alana kadar kızartın ve kağıt havlu üzerinde fazla yağını süzdürün.
  • Bir tavada zeytinyağını ısıtın, üzerine domates püresini ekleyin.
  • Domatesler biraz piştikten sonra pul biber, tuz, şeker ve suyu ekleyin. Sos kıvam alana kadar pişirmeye devam edin.
  • Tavukları bir tavada zeytinyağında yüksek ısıda kızarana kadar pişirin.
  • Bir tabağa kızarmış patates dilimlerini yerleştirin üzerine hazırladığınız domates sosunu ve yoğurdu ekleyin.
  • Üzerine pişmiş tavukları dizdikten sonra közlenmiş biber ve domates ile sıcak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Şehrin nabzını tutan, en son gelişmeleri anında sizlere ulaştıran sesimiz olmaya devam ediyoruz. Denizli’nin sesi olan Denizlim Haber ile şehre dair herşeyi keşfedin. Takipte kalın en yeni haberlerle güncel kalın.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.