Dolar 36,4469
Euro 38,3283
Altın 3.410,22
BİST 9.451,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli 13°C
Az Bulutlu
Denizli
13°C
Az Bulutlu
Çar 14°C
Per 13°C
Cum 16°C
Cts 17°C

Tavuklu Patlıcan Tekeri tarifi | Tavuklu patlıcan tekeri malzemeleri, yapılışı, püf noktaları

Kıymanın, tavuğun dostu, yoğurdun yakışanı, biberin olmazsa olmazı patlıcanın soğan ve sarımsakla olan dillere destan arkadaşlığına ve ortaya çıkan nefis tariflere diyecek söz bulunamıyor. Bazıları tencerede bazıları fırında anlamlanan patlıcanlı tariflerden ‘Tavuklu Patlıcan Tekeri’ tarifini sizler için derledik.

Tavuklu Patlıcan Tekeri tarifi | Tavuklu patlıcan tekeri malzemeleri, yapılışı, püf noktaları
25 Şubat 2025 16:35

Kıymanın, tavuğun dostu, yoğurdun yakışanı, biberin olmazsa olmazı patlıcanın soğan ve sarımsakla olan dillere destan arkadaşlığına ve ortaya çıkan nefis tariflere diyecek söz bulunamıyor. Bazıları tencerede bazıları fırında anlamlanan patlıcanlı tariflerden ‘Tavuklu Patlıcan Tekeri’ tarifini sizler için derledik.

Tavuklu Patlıcan Tekeri Tarifi Malzemeleri:

Ana Malzemeler:

2 adet büyük boy patlıcan

2 yemek kaşığı tuzlu su (patlıcanları bekletmek için)

2 yemek kaşığı sıvı yağ (patlıcanları kızartmak için)

Tavuklu İç Harcı:

1 adet tavuk göğsü (küçük küpler halinde doğranmış)

1 yemek kaşığı sıvı yağ

1 adet soğan (küçük doğranmış)

1 adet kırmızı biber (küçük doğranmış)

1 adet yeşil biber (küçük doğranmış)

1 dis sarımsak (rendelenmiş)

1 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber

1 çay kaşığı kırmızı toz biber

1 çay kaşığı kekik

1 yemek kaşığı domates salçası

1 çay bardağı sıcak su

Yapılışı:

Patlıcanları Hazırlayın:

Patlıcanları uzun şeritler halinde ince dilimler halinde kesin.

Acısının çıkması için tuzlu suda 10-15 dakika bekletin.

Patlıcanlar kurulayın ve az yağda kızartın veya fırında 200 derecede 15 dakika hafif yumuşayana kadar pişirin.

Tavuklu İç Harcı Hazırlayın:

Tavaya sıvı yağı alın, doğranmış soğan ekleyip pembeleşene kadar kavurun.

Küçük doğranmış tavuklar ekleyin ve suyunu salıp çekene kadar pişirin.

Biberleri, sarımsağı ekleyip karıştırın.

Salçayı ekleyin, baharatları ilave edin ve sıcak suyu ekleyerek 5 dakika kadar pişirin.

Patlıcanları Şekillendirin:

iki patlıcan dilimini artı (+) şeklinde üst üste koyun.

Ortasına tavuklu harçtan koyun ve patlıcan dilimlerini bohça gibi kapatın.

Katlanan tarafı alta gelecek sekilde yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin.

Fırında Pişirme:

Üzerine biraz tereyağı gezdirin.

180 derece fırında 15 dakika pişirin.

Servis:

Sıcak servis edin, üzerine susam veya çörek otu serperek lezzetlendirebilirsiniz

Yanında yoğurt veya domates sos ile servis edebilirsiniz.

Kaynak: Fotomac

Şehrin nabzını tutan, en son gelişmeleri anında sizlere ulaştıran sesimiz olmaya devam ediyoruz. Denizli’nin sesi olan Denizlim Haber ile şehre dair herşeyi keşfedin. Takipte kalın en yeni haberlerle güncel kalın.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.