Dolar 38,4149
Euro 43,7601
Altın 4.095,06
BİST 9.432,55
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli 24°C
Hafif Yağmurlu
Denizli
24°C
Hafif Yağmurlu
Paz 23°C
Pts 22°C
Sal 21°C
Çar 20°C

Tekirdağ’da Av Yasağı Başladı, Balıkçılar Müsilajla Mücadele Ediyor

Tekirdağ’da av yasağı başladı: 250 bin liralık ağlar müsilajda kayboldu TEKİRDAĞ – Marmara Denizi’nde bugün başlayan av yasağıyla birlikte Tekirdağlı balıkçılar sezonu kapattı. Av yasağının başlamasıyla birlikte Tekirdağ Süleymanpaşa’daki birçok …

Tekirdağ’da Av Yasağı Başladı, Balıkçılar Müsilajla Mücadele Ediyor
15 Nisan 2025 23:49

Tekirdağ‘da av yasağı başladı: 250 bin liralık ağlar müsilajda kayboldu

TEKİRDAĞ – Marmara Denizi’nde bugün başlayan av yasağıyla birlikte Tekirdağlı balıkçılar sezonu kapattı.

Av yasağının başlamasıyla birlikte Tekirdağ Süleymanpaşa’daki birçok balıkçı limanlara dönerken, bazıları ise müsilajın etkisini daha önce hissettikleri için sezonu erkenden kapatmıştı. Balıkçılar, yasağın ardından teknelerinin bakım ve onarım işlerine yoğunlaşacak. Gırgır tipi, yani 12 metrenin üzerindeki tekneler faaliyetlerini yaklaşık bir ay önce müsilaj nedeniyle durdurmuştu. Ancak 12 metrenin altındaki küçük tekneler, hava ve deniz koşulları elverdiğinde avcılık yapabilecek. Bu tekneler, karides, kalkan ve palamut gibi türleri avlayamayacak ancak istavrit, lüfer, hamsi ve tekir gibi balıkları tutmaya devam edebilecek.

Müsilaj ağları kaçırdı

Balıkçı Ömer Kurşun, Marmara Denizi’nde yaşanan müsilajın etkilerine dikkat çekerek, “Denizanasının erimesi bu, o da neden kaynaklanıyor. Oksijen yok denizde, ağ atıyorsun denize ağlar sülük gibi oluyor, makaralar basmıyor. Bir arkadaşımız iki gün önce ağ attı denize 70 paket ağ attı. Kaykay, su ağları sürükledi kayboldu ağlar. Adamın 250 bin liralık ağları gitti. Bu kaykaydan kaynaklanıyor” dedi.

Müsilajda erken paydos

Süleymanpaşa Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı İbrahim Pehlivanoğlu ise bu sezonun zorlu geçtiğini belirterek, “Bu sene Eylül ayından itibaren Marmara Denizi’nde balıkçılık yapan arkadaşlarımız müsilaj nedeniyle çok da fazla faaliyet yapamadılar. Ama Allah’a şükürler olsun bu sene Karadeniz çok bereketli geçti. Burada bulunan balıkçı arkadaşlarımızın çoğunluğu av sezonunu Karadeniz’de geçirdiler. Karadeniz bu sene bol miktarda palamutla geçti. Allah nasip ederse havaların ısınmasıyla birlikte müsilajın Marmara Denizi’ni terk etmesini ümit ediyoruz. Nasip olursa Eylül ayından itibaren tekrar faaliyete geçtiğimizde vatandaşlarımız bol miktarda lüferle taze ve uygun fiyatlı balık yiyecekler” diye konuştu.

Avcılık devam edecek

Pehlivanoğlu ayrıca, “Gırgır dediğimiz 12 metrenin üzerinde olan balıkçı arkadaşlarımız faaliyetlerini 1 ay önce müsilajdan dolayı durdurmuşlardı. 12 metrenin altında olan balıkçı teknelerimiz avlanmaya devam edecekler fakat onlar da karides, kalkan, palamut tutamayacaklar. Fakat denizde lüfer, tekir, istavrit, hamsi gibi balıklarını tutmaya devam edecekler” dedi.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / HALİL DAĞ – Güncel
Şehrin nabzını tutan, en son gelişmeleri anında sizlere ulaştıran sesimiz olmaya devam ediyoruz. Denizli’nin sesi olan Denizlim Haber ile şehre dair herşeyi keşfedin. Takipte kalın en yeni haberlerle güncel kalın.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.