Dolar 36,4604
Euro 38,2724
Altın 3.389,54
BİST 9.911,07
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli 13°C
Hafif Yağmurlu
Denizli
13°C
Hafif Yağmurlu
Pts 15°C
Sal 17°C
Çar 19°C
Per 21°C

Tikvenik Yemek Tarifi – Denizlim Haber Yemek Tarifleri

20Dk Hazırlama Ve 35Dk Pişirme Süresiyle Toplam 55 Dakikada Tikvenik Nasıl Yapılır Tarifimizde Görün.

Tikvenik Yemek Tarifi  – Denizlim Haber Yemek Tarifleri
3 Mart 2025 22:04

Tikvenik için Malzemeler

  • 6 adet yufka
  • 500 gram balkabağı
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı dövülmüş ceviz veya fındık
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı su

Tikvenik Nasıl Yapılır?

  • Rendelenmiş balkabağını bir kaba alın. Üzerine toz şekeri, dövülmüş ceviz veya fındığı ve tarçını ekleyip karıştırın. Şeker balkabağını yumuşatırken harca lezzet katacaktır.
  • Yufkayı tezgaha serin. Yufkanın her yerine eşit miktarda sıvı yağ ve su karışımından sürün (bu karışım, yufkanın daha gevrek ve lezzetli olmasını sağlar).
  • Yufkanın geniş kenarına hazırladığınız balkabaklı harçtan ince bir sıra halinde koyun. Harcın üzerine dilerseniz biraz daha ceviz serpebilirsiniz.
  • Harcı koyduğunuz kenardan başlayarak yufkayı rulo şeklinde sarın. Sardığınız yufkayı tepsiye yerleştirin. Kalan yufkaları da aynı şekilde hazırlayın.
  • Tüm ruloları tepsiye dizdikten sonra üzerlerine biraz daha sıvı yağ sürün. Bu, yufkaların üzerinin güzelce kızarmasını sağlayacaktır.
  • Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 30-35 dakika, üstü altın rengini alana kadar pişirin.
  • Fırından çıkardığınız Tikvenik’in ilk sıcaklığı geçince üzerine isteğe göre pudra şekeri serpebilirsiniz. Dilimleyerek servis edin. Afiyet olsun.
Şehrin nabzını tutan, en son gelişmeleri anında sizlere ulaştıran sesimiz olmaya devam ediyoruz. Denizli’nin sesi olan Denizlim Haber ile şehre dair herşeyi keşfedin. Takipte kalın en yeni haberlerle güncel kalın.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.