Dolar 36,4935
Euro 37,8900
Altın 3.346,41
BİST 9.658,72
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli 17°C
Az Bulutlu
Denizli
17°C
Az Bulutlu
Cts 18°C
Paz 15°C
Pts 13°C
Sal 16°C

Tortelli Di Patate Yemek Tarifi – Denizlim Haber Yemek Tarifleri

1Sa Hazırlama Ve 6Dk Pişirme Süresiyle Toplam 1 Saat 6 Dakikada Tortelli Di Patate Nasıl Yapılır Tarifimizde Görün.

Tortelli Di Patate Yemek Tarifi  – Denizlim Haber Yemek Tarifleri
1 Mart 2025 12:31

Tortelli Di Patate için Malzemeler

  • 400 g un
  • 4 adet yumurta
  • Bir tutam tuz

İç Harç İçin

  • 500 gr patates
  • 100 gr rendelenmiş parmesan peyniri
  • 1 adet yumurta sarısı
  • Tuz, karabiber
  • Muskat rendesi

Tortelli Di Patate Nasıl Yapılır?

  • Tortelli di patate tarifi için öncelikle unu ve tuzu bir tezgaha eleyin. Yumurtaları ortasına kırın ve bir çatal yardımıyla karıştırmaya başlayın.
  • Hamur bir araya geldiğinde yoğurun. Pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamuru streç film ile sarın ve 30 dakika dinlendirin.
  • Patatesleri haşlayın, kabuklarını soyun ve ezin.
  • Ezilmiş patateslere rendelenmiş parmesan, yumurta sarısı, tuz, karabiber ve isteğe bağlı olarak muskat ekleyin. Karışımı iyice karıştırın.
  • Dinlendirilmiş hamuru iki eşit parçaya bölün. Her parçayı ince bir şekilde açın.
  • Hamurun üzerine iç harçtan ilave edin.
  • Hamuru dikkatlice kapatın ve kenarlarını bir çatal ile iyice bastırarak yapışmasını sağlayın.
  • Tortelli’leri kesin ve un serpilmiş bir tepsiye yerleştirin.
  • Bol tuzlu suyu kaynatın. Tortelli’leri suya ekleyin ve yüzeye çıkana kadar yaklaşık 3-5 dakika pişirin.
  • Piştikten sonra kevgirle alıp süzün.
  • Tortelli di patate servise hazır. Dilerseniz üzerine ekstra parmesan rendesi serpebilirsiniz. Afiyet olsun.
Şehrin nabzını tutan, en son gelişmeleri anında sizlere ulaştıran sesimiz olmaya devam ediyoruz. Denizli’nin sesi olan Denizlim Haber ile şehre dair herşeyi keşfedin. Takipte kalın en yeni haberlerle güncel kalın.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.