Türk akaryakıt devinin satış iptali 1,3 milyara patladı
1963 yılında Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı’nın kurduğu ve 2017 yılında özelleştirilen TP Petrol Dağıtım şirketi Zeren Grup’a satılmıştı. Satışın Rekabet Kurulu onayı gelmesinin ardından 800’ü aşkın istasyonuyla hizmet veren şirket el …
1963 yılında Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı’nın kurduğu ve 2017 yılında özelleştirilen TP Petrol Dağıtım şirketi Zeren Grup’a satılmıştı. Satışın Rekabet Kurulu onayı gelmesinin ardından 800’ü aşkın istasyonuyla hizmet veren şirket el değiştirecekken Zeren Group satışı iptal etmişti.
ZEREN GROUP: TİCARİ BEKLENTİLER KARŞILANMADI
Holdingden yapılan açıklamada “Zeren Group’un ara dönemde TP Petrol Dağıtım AŞ’ye ilişkin olarak ticari beklentilerinin karşılanmaması sebebiyle; Zülfikarlar Holding ile gerçekleştirilen müzakerelerin ardından alınmıştır. Zeren Group, mevcut iş planları doğrultusunda enerji sektöründe büyüme stratejisini kararlı bir şekilde sürdürmeye devam etmektedir ve enerji sektöründeki yatırımlarını hız kesmeden devam ettirecektir. Bu kapsamda Zeren Group, yakın dönemdeki gelişmeleri ve enerji sektöründeki yeni stratejik adımlarını duyurmayı hedeflemektedir” denilmişti.
İKİ TARAF MAHKEMELİK OLDU
Patronlar Dünyası’ndan Necla Dalan’ın haberine göre anlaşmanın sağlanamaması üzerine sözleşme masada kaldı.
Altınbaş Petrol ve Zeren Group; TP Petrol Dağıtım ile Zülfikarlar Holding’e dava açtı. İstanbul Anadolu 22. İcra Dairesi ile İstanbul Anadolu 16. İcra Dairesi’nden ödeme emri çıktı. Zeren Group faiziyle birlikte 1.3 milyar TL’yi aşan bir para talep ediyor.
TP PETROL’ÜN SAHİBİ ZÜLFİKARLAR HOLDİNG DE DAVA AÇMAYA HAZIRLANIYOR
Zülfikarlar Holding üst yönetimi ise “İki taraf arasında bir satın alma süreci yaşandı. Şirketin bütün bilgileri karşı tarafa açılmış. Buna karşılık da bir teminat istenmiş. Karşı taraf bu teminatı para ve ürün olarak vermeyi teklif etmiş ve teminat konusu halledilmiş. Satın alma rekabet onayına rağmen bazı sebeplerden dolayı olmayınca diğer taraf bunları geri istiyor. Ama Zülfikarlar ve TP tarafı da masadan kalkmanın sözleşmedeki cezai şartlara istinaden onların istediğinin 4-5 katıl bir rakamı talep ediyor. Sonuçta iki taraf da karşılıklı mahkemelik. Durum karşı tarafın iddia ettiği gibi ‘Biz ürün verdik, para verdik, geri vermiyorlar’ durumu değil.” değerlendirmesini yaptı.