Dolar 34,2867
Euro 37,2083
Altın 2.979,97
BİST 9.054,43
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli 21°C
Açık
Denizli
21°C
Açık
Cum 21°C
Cts 20°C
Paz 22°C
Pts 24°C

Türkiye Deprem Risk Haritası: Tehlike Altındaki İller, Denizli 1.Derece Riskli Bölge

6 Şubat Kahramanmaraş depremlerinin ardından diken üstünde olan Türkiye bugün bir depremle daha sallandı. Malatya’nın Kale ilçesinde sabah saatlerinde 5.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremin ardından vatandaşlar Türkiye Deprem Risk Haritası …

6 Şubat Kahramanmaraş depremlerinin ardından diken üstünde olan Türkiye bugün bir depremle daha sallandı. Malatya’nın Kale ilçesinde sabah saatlerinde 5.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremin ardından vatandaşlar Türkiye Deprem Risk Haritası’nı araştırmaya başladı. Risk haritasında tehlike altındaki iller tek tek sıralandı.

Malatya bugün 5.9 depremle sallandı. Korkutan depremin ardından Türkiye Deprem Risk Haritası araştırılmaya başlandı.

AFAD tarafından yayımlanan Türkiye deprem risk haritasında fay hatlarının hangi kentlerden geçtiği görülüyor.

Bu risk haritası 2019 yılında yürürlüğe girdi. Haritada birinci derece riskli bölgeler, ikinci derece riskli bölgeler ve üçüncü derece riskli bölgeler olarak sıralandı.

Birinci derece riskli bölgelerde yer alan kentler hangileri?

İzmir, Balıkesir, Manisa, Muğla, Aydın, Denizli, Isparta, Uşak, Bursa, Bilecik Yalova, Sakarya, Düzce, Kocaeli, Kırşehir, Bolu, Karabük, Hatay, Bartın, Çankırı, Tokat, Amasya, Çanakkale, Erzincan, Tunceli, Bingöl ve Muş, Hakkari, Osmaniye, Kırıkkale ve Siirt.

İkinci derece riskli bölgede yer alan şehirler hangileri?

Tekirdağ, İstanbul (1 ve 2. Bölge), Bitlis, Kahramanmaraş, Van, Adıyaman, Şırnak başta olmak üzere, Zonguldak, Tekirdağ, Afyon, Samsun, Antalya, Erzurum, Kars, Ardahan, Batman, Iğdır, Elazığ, Diyarbakır, Adana, Eskişehir, Malatya, Kütahya, Çankırı, Uşak, Ağrı ve Çorum.

Üçüncü derece riskli bölgelerde yer alan iller hangileri?

Eskişehir, Antalya, Tekirdağ, Edirne, Sinop, İstanbul, Kastamonu’yu, Ordu, Samsun, Giresun, Artvin, Şanlıurfa, Mardin, Kilis, Adana, Gaziantep’in de bazı bölgeleri ve Kahramanmaraş, Sivas, Gümüşhane, Bayburt, Kayseri, Yozgat, Çorum, Ankara, Konya, Mersin ve Nevşehir.

Maden Tetkik ve Aram Genel Müdürlüğü (MTA) sitesinde diri fay haritaları listesi bulunuyor.

Listeye ulaşmak için tıklayınız.

Şehrin nabzını tutan, en son gelişmeleri anında sizlere ulaştıran sesimiz olmaya devam ediyoruz. Denizli’nin sesi olan Denizlim Haber ile şehre dair herşeyi keşfedin. Takipte kalın en yeni haberlerle güncel kalın.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.