Dolar 36,4339
Euro 38,1549
Altın 3.441,38
BİST 9.602,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli 5°C
Parçalı Bulutlu
Denizli
5°C
Parçalı Bulutlu
Cts 4°C
Paz 5°C
Pts 9°C
Sal 13°C

Tuzlu kurabiye kıyır kıyır kalacak! Fırıncılar hamura katıyormuş, en basit yöntem

Tuzlu kurabiye, özellikle çay saatlerinin vazgeçilmez atıştırmalıklarından biridir. Çıtır çıtır dışı, ağızda dağılan kıvamı ve mis gibi tereyağı kokusuyla bir tepsi yapıldığında bile yetmez. Ancak birçok kişi evde tuzlu kurabiye yaparken, fırıncılardaki gibi kıtır kıtır bir lezzet elde edemiyor. Peki fırıncıların bu işin sırrı ne?

Tuzlu kurabiye kıyır kıyır kalacak! Fırıncılar hamura katıyormuş, en basit yöntem
20 Şubat 2025 13:06

Tuzlu kurabiyelerin daha uzun süre bayatlamadan kalmasını sağlamak için bazı püf noktalarına dikkat etmek gerekir. Bu noktada, fırın ustalarının kullandığı gizli püf noktalar var.

Tuzlu kurabiyelerin ilk günkü tazeliğinde kalmasını sağlamak için fırıncıların uyguladığı bazı basit ama etkili yöntemler var. Eğer siz de kurabiyelerinizin günlerce kıtır kıtır olmasını istiyorsanız yoğurt ve sirke kullanabilirsiniz.

Sirke, un ve yağın daha iyi birleşmesini sağlayarak hamurun sertleşmesini önler. Ayrıca kurabiyelerin daha uzun süre taze kalmasına yardımcı olur. 1 yemek kaşığı elma sirkesi veya üzüm sirkesi eklemeniz yeterli olur.

Kurabiye hazırlarken margarin veya sadece sıvı yağ kullanmak yerine, ikisini birlikte kullanın. Tereyağı ekleyerek kurabiyeye ekstra lezzet ve kıyır kıyır bir kıvam katabilirsiniz. Ancak çok fazla yağ kullanmak, kurabiyenin yayılmasına neden olabilir.

Kurabiye hamurunun ele yapışmayacak bir kıvamda olması gerekiyor. Çok fazla un eklemek, kurabiyeyi sertleştirir ve kıvamını bozar. Unu yavaş yavaş ekleyerek yoğurmak ise hamurun daha iyi tutmasını sağlar. Hamuru çok yoğurursanız, kurabiye sert olur. Hafif toparlanınca bırakmak en iyisidir.

Tuzlu kurabiyede az miktarda şeker kullanmak, lezzeti daha dengeli yapabilir. Çok fazla tuz eklediğinizde kurabiyelerin tadı sert ve ağır olabilir. Pişirme sürecinde ise fırının önceden ısıtılmış olması gerekiyor. 150-160°C gibi düşük sıcaklıkta, yavaş yavaş pişirmek kurabiyenin içinin iyice pişmesini sağlar.

Hazırladığınız kurabiyeleri hemen kapalı bir kaba koyarsanız, içerideki sıcaklık nem yapar ve kurabiye yumuşar. Tamamen soğuduktan sonra hava almayan bir saklama kabına koyabilirsiniz. Cam kavanozlar veya teneke kutular, kurabiyenin tazeliğini en iyi koruyan saklama kaplarıdır.

Kaynak: Milliyet

Şehrin nabzını tutan, en son gelişmeleri anında sizlere ulaştıran sesimiz olmaya devam ediyoruz. Denizli’nin sesi olan Denizlim Haber ile şehre dair herşeyi keşfedin. Takipte kalın en yeni haberlerle güncel kalın.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.