Dolar 36,5085
Euro 38,2084
Altın 3.447,36
BİST 9.602,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli 5°C
Parçalı Bulutlu
Denizli
5°C
Parçalı Bulutlu
Cts 4°C
Paz 5°C
Pts 10°C
Sal 10°C

Ustası tepsi kebabının sırrını paylaştı! Sırrı içine koyduğu malzemede saklı

Tepsi kebabı, Türk mutfağının lezzetli ve gözde yemeklerinden biridir. Hatay’ın eşsiz lezzetleri arasında yer alan tepsi kebabının yapmak basit gibi gözükse de dikkat edilmesi gereken bazı püf noktalar vardır. Bu lezzetli yemeğin sırrını ise ustası paylaştı.

Ustası tepsi kebabının sırrını paylaştı! Sırrı içine koyduğu malzemede saklı
18 Şubat 2025 22:44

Hatay mutfağının eşsiz bir lezzet şöleni sunan enfes yemeklerinden biri olan tepsi kebabı, sıcak ve samimi sofraların vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Hatay’ın zengin kültürel dokusunu yansıtan bu yemek, özenle hazırlanan malzemelerin bir araya gelmesiyle muhteşem bir lezzet şölenine dönüşür.

Tepsi kebabı, incelikle hazırlanan etlerin, taze sebzelerle buluştuğu bir lezzet abidesidir. Hatay’ın yöresel lezzetlerinden biri olarak bilinen bu yemek, her lokmasıyla damaklarda unutulmaz bir iz bırakır. Taze baharatların, özenle seçilmiş etlerle harmanlandığı bu muhteşem yemek, uzun yıllardır Hatay mutfağının baş tacıdır.

HATAY USULÜ TEPSİ KEBABI TARİFİ

Hatay mutfağının enfes bir lezzeti olan tepsi kebabı, her lokmasıyla damaklarda unutulmaz bir tat bırakır. İşte, Hatay mutfağından nefis bir tepsi kebabı tarifi ve yapılış adımları:

Malzemeler:

750 gram kıyma

1 adet büyük boy soğan

2-3 adet acı biber

1 adet kırmızı biber

2 diş sarımsak

1,5 yemek kaşığı biber salçası

Yarım yemek kaşığı domates salçası

Yarım demet ince kıyılmış maydanoz

Yarım çay bardağı sıvı yağ

1 çay kaşığı pul biber (isteğe göre arttırılabilir)

1 çay kaşığı kekik

1,5 tatlı kaşığı kimyon

Bir tutam karabiber

Tuz

Üzeri için:

Domates

Biber

1 çay bardağı ılık su

1 yemek kaşığı domates salçası

1 yemek kaşığı biber salçası

Yapılışı:

Öncelikle, tepsi kebabını hazırlayacağımız tepsinin içine kıymayı alın.

Üzerine ince kıyılmış soğanı, ezilmiş sarımsağı, sıvı yağı, ince doğranmış biberleri, bütün baharatları ve salçaları ekleyerek iyice yoğurun.

İnce kıyılmış maydanozu da ilave edip, malzemeleri homojen bir şekilde harmanlayın.

Ardından, elinizle yavaşça bastırarak tepsiye veya bir borcama yayın.

Üzeri için ılık suyun içine domates ve biber salçalarını ekleyip karıştırın.

Hazırladığınız salçalı suyu tepsi kebabının üzerine dökün.

Tepsi kebabının üzerini domates ve biber dilimleriyle süsleyin.

Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 30-35 dakika pişirin.

Tepsi kebabı servise hazır! Afiyet olsun.

Kaynak: Milliyet

Şehrin nabzını tutan, en son gelişmeleri anında sizlere ulaştıran sesimiz olmaya devam ediyoruz. Denizli’nin sesi olan Denizlim Haber ile şehre dair herşeyi keşfedin. Takipte kalın en yeni haberlerle güncel kalın.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.