Dolar 36,4935
Euro 37,8900
Altın 3.346,41
BİST 9.658,72
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli 17°C
Çok Bulutlu
Denizli
17°C
Çok Bulutlu
Paz 14°C
Pts 15°C
Sal 16°C
Çar 18°C

Valassky Yemek Tarifi – Denizlim Haber Yemek Tarifleri

2Sa Hazırlama Ve 20Dk Pişirme Süresiyle Toplam 2 Saat 20 Dakikada Valassky Nasıl Yapılır Tarifimizde Görün.

Valassky Yemek Tarifi  – Denizlim Haber Yemek Tarifleri
1 Mart 2025 12:12

Valassky için Malzemeler

Hamur için:

  • 2 su bardağı un
  • 4 + 1/2 su bardağı Wondra hazır un
  • 6 adet yumurta sarısı
  • 2 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 tuzsuz tereyağı
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ

Maya için:

  • 7 yemek kaşığı aktif kuru maya
  • 2 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı pudra şekeri

Streusel için:

  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı Wondra hazır un
  • 6 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 su bardağı eritilmiş tereyağı

Dolgu için:

  • Yaban mersini
  • Öğütülmüş yıldız anason, tarçın ve karanfil
  • Erik reçeli
  • Su

Valassky Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle mayayı hazırlamak için sütü ılıklaşana kadar ısıtın.
  • Bir kapta maya, süt ve pudra şekerini karıştırarak aktifleştirin ve köpüklenmesini bekleyin.
  • Bu esnada hamuru için gereken malzemeleri bir kapta karıştırın.
  • Hamuru hazırladıktan sonra, aktifleşen mayayı üzerine ekleyin ve güzelce yoğurun.
  • Hazırladığınız hamuru oda sıcaklığında en az 2 saat mayalamaya bırakın.
  • Streusel için, ayrı bir kapta gerekli malzemeleri karıştırın ve streç film ile örterek kenarda bekletin.
  • Dolgu için, yaban mersinlerini suda pişirin. Kıvamı koyulaşmaya başladığında diğer malzemeleri ekleyin. Dilerseniz, nişasta ile ekleyerek daha yoğun bir kıvam elde edebilirsiniz.
  • Hazırladığınız hamuru 2-3 parçaya bölün ve pizza şekli vererek yuvarlak biçimde açın.
  • Hazırladığınız hamuru fırın tepsisine alın ve bir kapta yumurtayı çırpın.
  • Çırpılmış yumurtayı fırça yardımıyla hamurun kenarlarına sürün.
  • Hamurun orta kısmına hazırladığınız dolguyu ekleyin ve dikkatlice her tarafa yayın.
  • En üst kısma ufalanmış streusel serpiştirin. Tekrar mayalanması için tepside 1 saat kadar bekletin.
  • Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında, 20 dakika pişirin. Afiyet olsun.
ETİKETLER:
Şehrin nabzını tutan, en son gelişmeleri anında sizlere ulaştıran sesimiz olmaya devam ediyoruz. Denizli’nin sesi olan Denizlim Haber ile şehre dair herşeyi keşfedin. Takipte kalın en yeni haberlerle güncel kalın.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.