Dolar 33,9924
Euro 37,8627
Altın 2.822,34
BİST 9.577,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli 31°C
Parçalı Bulutlu
Denizli
31°C
Parçalı Bulutlu
Paz 29°C
Pts 31°C
Sal 30°C
Çar 30°C

Vatandaşın Belini Daha da Bükecek Haber! Kredi Kartına Sınırlama Mı Geliyor?

Hükümetin dün açıkladığı Orta Vadeli Planda hesaplar şaştı. Orta Vadeli Plan’a göre, enflasyonda düşüş önümüzdeki yıl başlayacak, 2026 yılında yüzde 8.5 ile tek hane hedeflenecek. Açıklanan hedefler ve rakamlar vatandaşın belini daha da bükecek.

Vatandaşın Belini Daha da Bükecek Haber! Kredi Kartına Sınırlama Mı Geliyor?

Önümüzdeki 3 yılın ekonomi politikalarına şekil verecek Orta Vadeli Plan’a göre, enflasyonda düşüş önümüzdeki yıl başlayacak, 2026 yılında yüzde 8.5 ile tek hane hedeflenecek.

OVP’ye göre, vatandaşların kredi kartı kullanımı, parasal istikrarı etkilemeyecek ve tüketim talebini dengeleyecek şekilde uluslararası standartlarda yeniden düzenlenecek.

Milliyet’in haberine göre enflasyonla mücadelede tüketimi dizginlemeyi hedefleyen program uyarınca, vatandaşların kredi kartı kullanımı, tüketim talebini dengeleyecek şekilde yeniden düzenlenecek.

Kira ve konut fiyatlarındaki artış ise yeni sosyal konut projeleri ile aşılacak. 2026 yılında yüzde 5’lik büyüme, 2025’te tek haneli işsizlik de programın beklentileri arasında.

Enflasyonla mücadelenin önceliklendirileceği 3 yıllık dönemde, sıkı para politikası ile seçici kredi uygulamalarının desteğiyle iç talepte dengelenme sağlanacak.

OVP’ye göre, vatandaşların kredi kartı kullanımı, parasal istikrarı etkilemeyecek ve tüketim talebini dengeleyecek şekilde uluslararası standartlarda yeniden düzenlenecek.

TL mevduata geçişlerin hızlanmasıyla kredi korumalı mevduatların genel içindeki payı azaltılacak, Yurt Dışında Yerleşik Vatandaşlar Mevduat ve Katılım Sistemi (YUVAM) hesabının yaygınlaştırılması sağlanacak.

Dijital Türk Lirası için idari düzenlemenin 2024 yılı sonuna kadar tamamlanması planlanırken, kamuda harcama gözden geçirmeleri sistematik hale getirilerek verimsiz harcama alanları tasfiye edilecek.

Kredi kartı kullanımı patladı

Vatandaş krizde kredi kartına sarıldı harcamalar, taksitler kredi kartıyla döndürülüyor.
Temmuz ayında 753 milyar TL tutarında 1,4 milyar adet kartlı ödeme işlemi gerçekleşti. 2022 yılının temmuz ayı ile kıyaslandığında kredi kartı adedinde yüzde 19’luk, banka kartı adedinde yüzde 14’lük, ön ödemeli kart adedinde ise yüzde 24’lük artış yaşandı.

Bir yıl öncesine göre yüzde 32 arttı

Kredi kartları, banka kartları ve ön ödemeli kartlar ile temmuz ayında yapılan toplam ödeme adedi bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 32 artarak 1,4 milyar adet oldu.
Kartlı ödemelerin 787 milyon adedi kredi kartları ile yapılırken 516 milyon adedinde banka kartları, 84 milyon adedinde ise ön ödemeli kartlar kullanıldı.

Şehrin nabzını tutan, en son gelişmeleri anında sizlere ulaştıran sesimiz olmaya devam ediyoruz. Denizli’nin sesi olan Denizlim Haber ile şehre dair herşeyi keşfedin. Takipte kalın en yeni haberlerle güncel kalın.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

dpslot dpslot dpslot dpslot dpslot dpslot dpslot dpslot dpslot dpslot dpslot https://pafisiliwangi.org/ dpslot https://e-tiket.cappaballoons.com/ pgslot pgslot https://technology.domiosb.org.tr/ dpslot dpslot dpslot https://bosphorusmobilya.com/ dpslot dpslot dpslot dpslot dpslot hkpools dpslot dpslot dpslot dpslot demo slot dewaslot slot kamboja/ pgslot dewaslot dewaslot dewaslot dewaslot jagoslot bongeslot