Dolar 36,4854
Euro 38,3366
Altın 3.400,12
BİST 9.929,57
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli 15°C
Parçalı Bulutlu
Denizli
15°C
Parçalı Bulutlu
Sal 17°C
Çar 20°C
Per 21°C
Cum 21°C

Yaban mersinli mor pilav Yemek Tarifi – Denizlim Haber Yemek Tarifleri

Yaban mersinli mor pilav tarifi, kolay Yaban mersinli mor pilav yapımı, Yaban mersinli mor pilav tarifi resimli anlatımı ve birbirinden lezzetli İftar Yemekleri, Lezzet’te!

Yaban mersinli mor pilav Yemek Tarifi  – Denizlim Haber Yemek Tarifleri
3 Mart 2025 22:12

Yaban mersinli mor pilav tarifi için malzemeler

  • 250 g incik eti
  • Yarım mor lahana
  • 2 su bardağı pirinç
  • 2 su bardağı mor lahana suyu
  • 1 su bardağı et suyu
  • 1 çay bardağı kabuksuz badem
  • 1/2 çay bardağı Antep fıstığı içi (Süsleme için)
  • 1/2 çay bardağı yaban mersini
  • 3.5 yemek kaşığı sadeyağ (veya tereyağı)
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Yaban mersinli mor pilav Nasıl Yapılır

  • Pirinci üstünü kaplayacak şekilde su ile 20 dakika dinlenmeye bırakın. 
  • İncik etini düdüklü tencerede 25 dakika pişirin. 
  • Mor lahanayı ikiye bölerek bir tencereye alın. Üzerini örtecek kadar su ilave ederek haşlayın. Mor lahana suyunu bir kaba alın.
  • Pilav tenceresinde erittiğiniz sadeyağa bademleri ekleyerek kavurun. Suyunu süzdüğünüz pirinci tencereye ilave ederek 3 dakika kavurun.
  • Daha sonra 2 su bardağı mor lahana suyunu ve 1 su bardağı et suyunu ekleyin. Yüksek ateşte kaynamaya başlayana kadar pişirin.
  • Kaynadıktan sonra tuzu ekleyerek kapağı kapalı şekilde kısık ateşte pişirmeye devam edin. Pilav piştikten sonra üzerini kalın bir örtü ile kapatıp 20 dakika dinlendirin. 
  • Servis etmeden önce dittiğiniz incik eti, sadeyağda kavurduğunuz yaban mersinleri ve Antep fıstığı içi ile pilavınızı süsleyin. Afiyet olsun.

 

Şehrin nabzını tutan, en son gelişmeleri anında sizlere ulaştıran sesimiz olmaya devam ediyoruz. Denizli’nin sesi olan Denizlim Haber ile şehre dair herşeyi keşfedin. Takipte kalın en yeni haberlerle güncel kalın.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.