Yaban mersinli mor pilav tarifi, kolay Yaban mersinli mor pilav yapımı, Yaban mersinli mor pilav tarifi resimli anlatımı ve birbirinden lezzetli İftar Yemekleri, Lezzet’te!
Yaban mersinli mor pilav tarifi için malzemeler
- 250 g incik eti
- Yarım mor lahana
- 2 su bardağı pirinç
- 2 su bardağı mor lahana suyu
- 1 su bardağı et suyu
- 1 çay bardağı kabuksuz badem
- 1/2 çay bardağı Antep fıstığı içi (Süsleme için)
- 1/2 çay bardağı yaban mersini
- 3.5 yemek kaşığı sadeyağ (veya tereyağı)
- 1 tatlı kaşığı tuz
Yaban mersinli mor pilav Nasıl Yapılır
- Pirinci üstünü kaplayacak şekilde su ile 20 dakika dinlenmeye bırakın.
- İncik etini düdüklü tencerede 25 dakika pişirin.
- Mor lahanayı ikiye bölerek bir tencereye alın. Üzerini örtecek kadar su ilave ederek haşlayın. Mor lahana suyunu bir kaba alın.
- Pilav tenceresinde erittiğiniz sadeyağa bademleri ekleyerek kavurun. Suyunu süzdüğünüz pirinci tencereye ilave ederek 3 dakika kavurun.
- Daha sonra 2 su bardağı mor lahana suyunu ve 1 su bardağı et suyunu ekleyin. Yüksek ateşte kaynamaya başlayana kadar pişirin.
- Kaynadıktan sonra tuzu ekleyerek kapağı kapalı şekilde kısık ateşte pişirmeye devam edin. Pilav piştikten sonra üzerini kalın bir örtü ile kapatıp 20 dakika dinlendirin.
- Servis etmeden önce dittiğiniz incik eti, sadeyağda kavurduğunuz yaban mersinleri ve Antep fıstığı içi ile pilavınızı süsleyin. Afiyet olsun.