Dolar 38,0218
Euro 43,5262
Altın 4.052,64
BİST 9.396,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli 29°C
Az Bulutlu
Denizli
29°C
Az Bulutlu
Cum 26°C
Cts 26°C
Paz 27°C
Pts 29°C

Yunan usulü domates mücveri de denir: Tomatokeftedes tarifi

Yunan mutfağının sıcak Akdeniz esintisini sofranıza taşımak isterseniz, bu kolay ve pratik tarifle ilk adımı atabilirsiniz. Peki, Yunan usulü domates mücveri de denen bu enfes lezzet nasıl yapılır? İşte, tam ölçüsüyle tomatokeftedes tarifi…

Yunan usulü domates mücveri de denir: Tomatokeftedes tarifi
11 Nisan 2025 18:53

Yunan mutfağının en sevilen mezelerinden biri olan tomatokeftedes, yani domates köftesi, özellikle Santorini adasıyla özdeşleşmiş nefis bir lezzettir. Taze domateslerin, soğan, nane ve baharatlarla harmanlanıp kızartılmasıyla hazırlanan bu köfte çeşidi, hem vejetaryenler hem de farklı tatlar denemek isteyenler için mükemmel bir alternatiftir. Peki, Yunan usulü domates mücveri de denen bu enfes lezzet nasıl yapılır? İşte, tam ölçüsüyle tomatokeftedes tarifi…

TOMATOKEFTEDES TARİFİ

Malzemeler:

4 adet olgun domates

1 küçük kırmızı soğan (rendelenmiş)

2 dal taze soğan (ince doğranmış)

Yarım demet taze nane (kıyılmış)

Birkaç dal taze maydanoz (isteğe bağlı)

1 su bardağı un

1 çay kaşığı kabartma tozu

Tuz ve karabiber

Kızartmak için sıvı yağ

TOMATOKEFTEDES YAPILIŞI

Domatesleri rendeleyin veya çok küçük küpler halinde doğrayın.

Suyunu fazla sıkmadan hafifçe süzerek bir kaba alın.

Domateslerin üzerine rendelenmiş soğanı, taze soğanı, naneyi, tuz ve karabiberi ekleyin.

Ardından unu ve kabartma tozunu ilave edin.

Karışım yumuşak ama kaşıkla alınabilir kıvamda olmalıdır.

Genişçe bir tavada yağı kızdırın.

Hazırladığınız karışımdan kaşıkla alarak yağa bırakın ve her iki tarafını da altın rengi olana kadar kızartın.

Kızaran tomatokeftedesleri kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını süzdürün.

Ilık ya da soğuk olarak, yanında yoğurtlu bir sosla veya tzatziki ile servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun!

ETİKETLER: , ,
Şehrin nabzını tutan, en son gelişmeleri anında sizlere ulaştıran sesimiz olmaya devam ediyoruz. Denizli’nin sesi olan Denizlim Haber ile şehre dair herşeyi keşfedin. Takipte kalın en yeni haberlerle güncel kalın.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.