Dolar 36,4935
Euro 37,8900
Altın 3.346,41
BİST 9.658,72
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli 16°C
Az Bulutlu
Denizli
16°C
Az Bulutlu
Cts 17°C
Paz 14°C
Pts 13°C
Sal 16°C

Zeytinyağlı yemeklerin en lezzetlisi: Enginar tarifi

Sindirim dostu, hafif ve besleyici bir lezzet! Zeytinyağlı enginar, bol sebzeli ve vitamin deposu içeriğiyle sofralarınıza sağlık ve lezzet getiriyor.

Zeytinyağlı yemeklerin en lezzetlisi: Enginar tarifi
27 Şubat 2025 13:52

Türk mutfağının en sağlıklı ve hafif yemeklerinden biri olan zeytinyağlı enginar, hem lezzeti hem de besleyici özellikleriyle öne çıkıyor. Karaciğer dostu olan enginar, sindirim sistemini destekleyen lifler ve vitaminlerle doludur. Zeytinyağıyla pişirildiğinde besin değeri daha da artan bu yemek, özellikle sağlıklı ve hafif bir ana yemek arayanlar için harika bir seçenek.

Zeytinyağlı Enginar Yemeği Tarifi

Malzemeler:

  • 4 adet temizlenmiş enginar çanağı
  • 1 adet büyük havuç (küp doğranmış)
  • 1 adet patates (küp doğranmış)
  • 1 su bardağı bezelye
  • 1 adet kuru soğan (ince doğranmış)
  • 2 diş sarımsak (ince doğranmış)
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1/2 çay kaşığı limon suyu
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 1 yemek kaşığı un (enginarların kararmasını önlemek için)

Üzeri için:

  • Kıyılmış dereotu

Yapılış

  1. Enginar çanaklarını limonlu su içinde bekletin. (Bu, kararmalarını önler.)
  2. Bir kasede 1 yemek kaşığı unu ve suyu karıştırarak enginarları bu suya batırın.
  3. Tencereye zeytinyağını ekleyin ve doğranmış soğanları kavurun.
  4. Sarımsakları ekleyip kokusu çıkana kadar soteleyin.
  5. Havuç ve patatesi ekleyerek birkaç dakika daha karıştırarak pişirin.
  6. Enginarları tencereye yerleştirin ve ortalarına bezelyeleri ekleyin.
  7. Tuz, toz şeker ve karabiberi serpin.
  8. Üzerine 2 su bardağı sıcak su ve limon suyunu ekleyerek kapağı kapatın.
  9. Orta ateşte 25-30 dakika pişirin.
  10. Enginarlar ve sebzeler yumuşadığında, ocağı kapatıp yemeği dinlenmeye bırakın.
  11. Servis tabağına alın ve üzerine kıyılmış dereotu serperek sunun.
  12. Soğuk veya ılık olarak tüketebilirsiniz.
Şehrin nabzını tutan, en son gelişmeleri anında sizlere ulaştıran sesimiz olmaya devam ediyoruz. Denizli’nin sesi olan Denizlim Haber ile şehre dair herşeyi keşfedin. Takipte kalın en yeni haberlerle güncel kalın.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.