Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli 28°C
Parçalı Bulutlu
Denizli
28°C
Parçalı Bulutlu
Paz 28°C
Pts 28°C
Sal 26°C
Çar 26°C

8. Uluslararası Genç İş Adamları Kongresi (UGİK) 8 Şubat’ta düzenleniyor!

8. Uluslararası Genç İş Adamları Kongresi (UGİK) 8 Şubat’ta düzenleniyor!

Genç MÜSİAD tarafından bu yıl 8.’si düzenlenecek olan Uluslararası Genç İş Adamları Kongresi (UGİK), “Global Harmony” temasıyla 8 Şubat’ta Grand Cevahir Otel’de düzenlenecek. Ulusal ve uluslararası birçok önemli ismin katılacağı kongre; globalleşen dünyanın yeni kavramlarına odaklanmayı ve bu anlamda dünyaya yön veren bir bilinç aşılamayı amaçlıyor.

Globalleşen dünyada çağın gerektirdiği vizyoner iş insanı ruhu ve bakış açısına sahip gençlerin yetişebilmeleri gayesiyle hareket eden Genç MÜSİAD, 8 Şubat’ta gerçekleştireceği Uluslararası Genç İş Adamları Kongresi (UGİK) ile birlikte kolektif bilinç ruhunu bir üst seviyeye taşımayı hedefliyor. Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi destekleri ve Genç MÜSİAD ev sahipliğinde düzenlenecek olan UGİK, Global Harmony ana temasının taşıyıcıları olan; “Simplicity”, “Harmony” ve “Opportunity” başlıkları ile günümüz iş dünyasına önemli bir perspektif sunacak.

Üst düzey kamu ve iş dünyası temsilcileri bir araya geliyor

Dünyanın dört bir yanından gelen uluslararası pek çok ismin katılımıyla gerçekleşecek UGİK’24; kamu ve özel sektörden üst düzey yöneticiler, girişimciler, yatırımcılar, iş dünyası temsilcileri, akademi ve medya dahil çok sayıda paydaşı ve üç bine yakın katılımcıyı bir araya getirecek.

Hüseyin SARI: “Dokunduğumuz tüm alanlarda küresel ahengi sağlama mirasına ve de yeteneğine sahibiz”

UGİK 2024’ün Türkiye’nin 2. yüzyılının ilk genç iş insanları buluşması olma özelliğine vurgu yapan Genç MÜSİAD Denizli Şube Başkanı Hüseyin Sarı, kongrenin ana teması olan “Global Harmony”yi şu şekilde açıkladı: “Jeopolitik konum, iklim, bölgesel savaşlar, pandemi ve ekonomik zorluklar gibi kavramlar ile; okuması, anlaması, beraber çalışması ve de ticaret yapması daha zor bir dünya üzerinde yaşıyoruz. “Global Harmony” (Küresel Ahenk) kavramını kendimize ana tema olarak seçme sebebimiz ise; bu karışıklık içerisinde, Türkiye olarak 2. yüzyılımızda “Türkiye Yüzyılı” söylemini de içinde barındıran, dokunduğumuz tüm alanlarda küresel ahengi sağlama mirası ve de yeteneğine sahip olmamızdır.”

Hüseyin Sarı: “Kendi gerçeğimiz dışında, diğer insanlarla karşılıklı bağımlı olduğumuzu anlatmak istiyoruz”

Sarı, kongrede ele alınacak konular hakkında şunları belirtti: “Bu kongrede; kendi ticaretimiz, kendi şehrimiz, kendi ekonomimiz ve kendi gerçeğimiz dışında; diğer insanlarla karşılıklı bağımlı olduğumuzu vurgulamak istiyoruz. Vahşi bir küreselleşmenin ötesinde ahenkli bir dünya ile; barışın, diplomasinin, insan medeniyetinde olan ilerlemenin, maddi unsurların ötesinde de olabileceğini konuşmak, hedefler koymak ve o hedeflere kolektif bir şekilde yürümek amacındayız. Bu amaçlar doğrultusunda, kongremizin ana teması olan Global Harmony’nin taşıyıcıları olarak 3 konu belirledik. Bunlar; “Simplicity” (Sadelik), “Harmony” (Uyum) ve “Opportunity” (Fırsatlar). Simplicity’de; başarılı bir iş insanın kariyerinde ve iş hayatındaki temel düşünce yapısını gerek psikolojik gerek sosyo-kültürel açıdan ele alışını işleyeceğiz. Harmony’de; değişimle oluşan uyumsuzlukta ahengi yakalamanın, Opportunity’de ise; kuralların değişmesi ile oluşan fırsatları görebilmeyi, yakalayabilmeyi ve değerlendirmeyi ele alacağız. Tüm bunlar bize iş dünyasının bilinmeyen kapılarını aralayacak” dedi. Sarı, kongrenin yaklaşık 3 bin genç iş insanını İstanbul’da bir araya getireceğini belirterek, genç girişimcileri ilgilendiren birçok konunun kongrede ele alınacağını vurguladı. Sarı, “Tüm gençleri 8 Şubat’ta Grand Cevahir Otel İstanbul’a bekliyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.

Genç MÜSİAD Hakkında:

2002 yılında kurulan Genç MÜSİAD, bugün ülke ekonomisine ve sosyo-kültürel yapısına faydalı olma çabasıyla, yurt içinde 57, yurtdışında ise 33 temsilcilikle ülke gençliği için faaliyet göstermektedir. Özetle iş birliğinin yanı sıra güç ve gönül birliğini de sağlama düşüncesiyle yola çıkan Genç MÜSİAD, toplumun kültürel değerlerine, ticaret ahlakına bağlı ve saygılı, çağın gerektirdiği girişimci ruha sahip, ilkelerinden taviz vermeden gelişmeyi hedefleyen, mesleki birikimi ve çağdaş donanımıyla, iş adamı ya da üst düzey yönetici olma potansiyeli taşıyan gençlerin oluşturduğu bir çalışma platformudur.

UGİK Hakkında:

Genç MÜSİAD tarafından ilki 2008 yılında gerçekleşen ve 2 yılda bir düzenlenen UGİK; gençlere, üniversite öğrencilerine, ailesinin 2. ve 3. nesillerinin aile şirketlerine entegrasyonu ve girişimcilere yol göstermek amacıyla, yerli ve yabancı akademisyen ve iş insanlarının tecrübelerini paylaştığı Türkiye’deki en önemli organizasyonlardan biri olarak anılmaktadır.

 

www.denizlimhaber.com.tr

Şehrin nabzını tutan, en son gelişmeleri anında sizlere ulaştıran sesimiz olmaya devam ediyoruz. Denizli’nin sesi olan Denizlim Haber ile şehre dair herşeyi keşfedin. Takipte kalın en yeni haberlerle güncel kalın.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.