Hastalığa karşı doğal kalkan gibiler! Hastalığa karşı bu meyveler şifa deposu
Kış aylarının başlamasıyla birlikte hastalıklara karşı bağışıklık sistemini güçlendirmek ve enerjinizi yüksek tutmak günlük hayatınızın olağan akışında devam edebilmesi için oldukça önemli hale geldi. Peki, bu mevsimde en çok hangi meyveleri tüketmelisiniz? İşte sizi hem lezzet hem de sağlıkla buluşturacak en sağlıklı kış meyveleri!

Armut
Tek bir armutta tam 5,58 gram lif bulunur. Lif, bağırsak dostu bakterileri besler ve sindirimi hızlandırır. Yani kabızlık, şişkinlik gibi riskler ene aza iner. Bağırsaklar sağlıklıysa, vücut da güçlü olur. Çünkü bağırsaklar, bağışıklık hücrelerinin üretim merkezi gibi çalışır. Ne kadar çok lif, o kadar güçlü bağışıklık anlamına gelir.

Trabzon hurması
Trabzon hurması, sadece tatlı bir atıştırmalık değil, aynı zamanda bağışıklık sisteminin en büyük destekçilerinden biridir. A vitamini bakımından zengin olan Trabzon hurması vücudu enfeksiyonlara karşı korur. Doğal şeker içeriği sayesinde gün içinde yorgun düşmemek için harika bir alternatiftir. Özellikle spor öncesi veya kahvaltıda tüketildiğinde, gün boyu enerjik kalmanızı sağlar.

Turna yemişi
Turna yemişi iyi kolesterolü artırırken kötü kolesterolü düşürmeye yardımcı olabilir. 1 su bardağı çiğ turna yemişi 14 mg C vitamini içerir, yani bağışıklık sistemini destekler ve cildinize de ışıltı kazandırır. Aynı zamanda idrar yolu enfeksiyonlarına karşı etkilidir.

Ananas
Kışın gripten kaçmanın sırrı C vitaminindedir ve ananas tam bir C vitamini deposudur. Bu da Ananası soğuk algınlığına, virüslere ve hastalıklara karşı bir kalkan haline getirir. Ananas, bromelain adlı süper güçlü bir enzim içeriyor. Bu enzim, vücuttaki iltihaplanmayı azaltır, kas ağrılarını hafifletir ve spor sonrası toparlanmayı hızlandırır. Mideniz hassassa, sık sık şişkinlik ya da hazımsızlık yaşıyorsanız, ananas imdadınıza yetişir.

Greyfurt
Greyfurt da C vitamini açısından oldukça güçlü bir meyvedir ve sadece yarım greyfurt bile 43,7 mg C vitamini içerir. İçinde barındırdığı Likopen, özellikle prostat kanseri gibi bazı kanser türlerinin riskini azaltmaya yardımcı olabilen güçlü bir antioksidandır. Ayrıca cildin daha sağlıklı ve genç görünmesine katkı sağlar. Düzenli olarak ilaç kullanıyorsanız, greyfurtun ilaçlarla etkileşime girme riski vardır. O yüzden tüketmeden önce doktorunuza danışmanızda fayda var.

Portakal
Portakal günlük C vitamini ihtiyacını büyük ölçüde karşılayabilecek kadar güçlü bir kaynaktır. Portakalı sıkıp suyunu içmek yerine yemeniz daha faydalıdır. Suyunu sıktığınızda posasında ve lifinde saklı olan birçok besin değerinden mahrum kalabilirsiniz.

Kivi
Tek bir kivi ortalama 56 mg C vitamini içerir. Kiviyi kabuğuyla birlikte de yenebilir. Eğer bu şekilde yerseniz içindeki lif miktarını yüzde 50 oranında artırmış olursunuz. Ayrıca kivinin içindeki 30,2 mcg K vitamini de kemik sağlığına destek olur.

Nar
1 bardak nar tanesi, tam 7 gram lif içeriyor. Yani sindirim dostu bir meyve! Aynı zamanda 17,8 mg C vitamini ile bağışıklık sistemine destek oluyor.
Kaynak: Milliyet