Dolar 36,4499
Euro 38,3863
Altın 3.433,14
BİST 9.602,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli 7°C
Açık
Denizli
7°C
Açık
Pts 9°C
Sal 13°C
Çar 15°C
Per 14°C

İtalyan mutfağının efsane lezzeti: Arancini tarifi

Arancini, İtalyan mutfağına ait, dışı çıtır çıtır, içi yumuşacık ve lezzet dolu bir pirinç topudur. Genellikle Sicilya mutfağında karşımıza çıkan bu nefis atıştırmalık, farklı iç harçlarla hazırlanabilir. İşte klasik peynir dolgulu Arancini tarifi!

İtalyan mutfağının efsane lezzeti: Arancini tarifi
23 Şubat 2025 17:40

İtalyan mutfağının en sevilen atıştırmalıklarından biri olan Arancini, çıtır dışı ve lezzetli iç harcıyla damakları şenlendiren bir pirinç topudur. İşte, Arancini tarifi

Malzemeler

Risotto için:

  • 1 su bardağı arborio pirinci
  • 2 su bardağı sebze veya tavuk suyu
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 küçük soğan (ince doğranmış)
  • 1 diş sarımsak (ezilmiş)
  • ½ su bardağı rendelenmiş parmesan peyniri
  • Tuz ve karabiber

İç harcı için:

  • 100 gr mozzarella peyniri (küçük küpler halinde kesilmiş)

Kaplama ve kızartma için:

  • 1 su bardağı un
  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı galeta unu
  • Kızartmak için sıvı yağ

Yapılışı

Risottoyu Hazırlayın:

Bir tencerede zeytinyağı ve tereyağını ısıtın. Soğanı ekleyip şeffaflaşana kadar kavurun. Sarımsağı ekleyip karıştırın.

Arborio pirincini ekleyin ve 1-2 dakika kavurun.

Sıcak sebze veya tavuk suyunu azar azar ekleyerek pirinci pişirin. (Her eklemeden sonra suyu çekmesini bekleyin.)

Pirinç yumuşayınca parmesan peynirini ekleyip karıştırın. Tuz ve karabiberle tatlandırın.

Risottoyu oda sıcaklığında soğumaya bırakın.

Arancini Şekillendirme:

Soğuyan risottodan bir avuç alın, avuç içinde açın ve ortasına bir küp mozzarella koyun.

Üzerini kapatıp yuvarlayarak top şekli verin.

Kaplama ve Kızartma:

Hazırlanan topları önce una, ardından çırpılmış yumurtaya ve en son galeta ununa bulayın.

Derin bir tavada yağı ısıtın ve Arancini toplarını altın rengini alana kadar kızartın.

Fazla yağını almak için kağıt havlu üzerine alın.

Servis:

Sıcak servis edin. Yanında domates sosu veya fesleğenli pesto sos ile servis edebilirsiniz.

Şehrin nabzını tutan, en son gelişmeleri anında sizlere ulaştıran sesimiz olmaya devam ediyoruz. Denizli’nin sesi olan Denizlim Haber ile şehre dair herşeyi keşfedin. Takipte kalın en yeni haberlerle güncel kalın.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.