Dolar 36,4409
Euro 38,1917
Altın 3.449,20
BİST 9.656,60
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli 6°C
Açık
Denizli
6°C
Açık
Pts 8°C
Sal 13°C
Çar 16°C
Per 15°C

Gökyüzünde Cağ Kebap Keyfi: Palandöken’de Yamaç Paraşütü Deneyimi

Gökyüzünde cağ kebap keyfi Palandöken’in 3200 rakımından yamaç paraşütü ile hem süzüldüler hem de cağ kebabı yediler ERZURUM – Palandöken’in 3100 rakımlı zirvesinde yamaç paraşütü ile süzülen Neşe Durdi ve Yusuf Okuyucu, Erzurum’un coğrafi işaretli …

Gökyüzünde Cağ Kebap Keyfi: Palandöken’de Yamaç Paraşütü Deneyimi
24 Şubat 2025 10:20

Gökyüzünde cağ kebap keyfi

Palandöken’in 3200 rakımından yamaç paraşütü ile hem süzüldüler hem de cağ kebabı yediler

ERZURUM – Palandöken’in 3100 rakımlı zirvesinde yamaç paraşütü ile süzülen Neşe Durdi ve Yusuf Okuyucu, Erzurum’un coğrafi işaretli yemeği olan cağ kebabını tadını çıkardılar.

Kilometrelerce sürüp giden pistleri ve toz kar özelliği sayesinde kayak sezonu boyunca kayak severlere mükemmel kalitede kar sunan Palandöken’de heyecan dolu alternatif aktiviteler de yapılıyor. Bunlardan biri de son yıllarda yaygın hale gelen yamaç paraşütü oldu.

Palandöken’in zirvesinden aşağı süzüldüler

Palandöken’in muhteşem manzarasının tadını yamaç paraşütü yaparken çıkarmak isteyen adrenalin tutkunları, bu anları kaydedip insanlarla paylaşmayı da ihmal etmiyor. Yamaç paraşütü heyecanını ve deneyimini ilk kez yaşayan Neşe Durdi, adrenalin tutkusunu biraz daha ileri taşıdı. 3100 rakımlı Palandöken Dağı zirvesinden yamaç paraşütü hocası Yusuf Okuyucu ile bu deneyimi yaşayan Neşe Durdi, yanında getirdiği cağ kebabını gökyüzünde süzülerek yedi.

“-40 derece bile engel olmadı”

“Aslen Erzurumlu olan ve her yıl İstanbul’dan memleketindeki dedesini görmeye geldiğini anlatan Neşe Durdi, “Palandöken’in eşsiz pistlerinde kayak yaparken yamaç paraşütü yapıldığını fark ettim. Bu beni çok heyecanlandırdı. Hayalini kurduğum yamaç paraşütünü, Erzurum’un en özel yemeği ve tadı olan cağ kebabıyla birleştirmek istedim. Yaklaşık 10 bin fitte özgürce yaşadığımız heyecan ve güzellikler dolu yolculuğa -40 derece hava bile engel olamadı. Ülkemde Palandöken gibi eşsiz doğal güzellikleri olan bir yere sahip olmak beni çok mutlu ediyor. Herkesi bu güzellikleri ve Palandöken’i yaşamaya davet ediyorum” dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / MEHMET EMİN KIZILCA – Güncel
ETİKETLER: ,
Şehrin nabzını tutan, en son gelişmeleri anında sizlere ulaştıran sesimiz olmaya devam ediyoruz. Denizli’nin sesi olan Denizlim Haber ile şehre dair herşeyi keşfedin. Takipte kalın en yeni haberlerle güncel kalın.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.