Dolar 36,4571
Euro 38,3040
Altın 3.416,63
BİST 9.573,21
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli 13°C
Hafif Yağmurlu
Denizli
13°C
Hafif Yağmurlu
Per 13°C
Cum 16°C
Cts 17°C
Paz 15°C

İngiliz kahvaltılarının vazgeçilmez lezzeti: Crumpet tarifi

ingiliz mutfağının klasik lezzetlerinden biri olan bu tarifi deneyerek kahvaltı sofralarınıza farklı bir tat katabilirsiniz. Peki, İngiliz kahvaltılarının vazgeçilmez lezzeti olan bu tarif nasıl yapılır? İşte, enfes crumpet tarifi…

İngiliz kahvaltılarının vazgeçilmez lezzeti: Crumpet tarifi
26 Şubat 2025 10:08

İngiliz mutfağının sevilen lezzetlerinden biri olan crumpet, içi yumuşacık, dışı hafif çıtır ve üzeri gözenekli yapısıyla kahvaltı sofralarının yıldızıdır. Genellikle tereyağı, bal veya reçelle servis edilen crumpetler, çay saatlerinde de mükemmel bir eşlikçidir. Peki, İngiliz kahvaltılarının vazgeçilmez lezzeti olan bu tarif nasıl yapılır? İşte, enfes crumpet tarifi…

CRUMPET TARİFİ

Malzemeler:

250 ml ılık süt

250 ml ılık su

2 çay kaşığı toz şeker

1 paket (7 gr) kuru maya

300 gr un

1 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı karbonat

1 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı (pişirme için)

CRUMPET YAPILIŞI

Bir kaba ılık sütü ve ılık suyu alın.

Şekeri ekleyip karıştırın, ardından mayayı ilave edin.

Mayanın aktive olması için yaklaşık 10 dakika bekleyin.

Geniş bir kaba unu ve tuzu alın.

Kabaran maya karışımını ekleyerek pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın.

Üzerini kapatıp 1 saat kadar mayalanmaya bırakın.

Hamur mayalandıktan sonra karbonatı ekleyip tekrar karıştırın.

Tavayı hafifçe yağlayın ve crumpet halkalarını (veya yuvarlak metal kalıpları) tavaya yerleştirin.

İçlerine hamurdan dökün ve orta ateşte, üzerlerinde gözenekler oluşana kadar pişirin.

Daha sonra çevirip diğer yüzünü de hafifçe pişirin.

Tereyağı, bal, reçel veya kaymak ile sıcak sıcak servis yapın.

Afiyet olsun!

ETİKETLER:
Şehrin nabzını tutan, en son gelişmeleri anında sizlere ulaştıran sesimiz olmaya devam ediyoruz. Denizli’nin sesi olan Denizlim Haber ile şehre dair herşeyi keşfedin. Takipte kalın en yeni haberlerle güncel kalın.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.