Dolar 36,4935
Euro 37,8900
Altın 3.346,41
BİST 9.658,72
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli 16°C
Az Bulutlu
Denizli
16°C
Az Bulutlu
Cts 18°C
Paz 14°C
Pts 13°C
Sal 16°C

Çıtır çıtır lezzet: Ev yapımı fıstıklı kadayıf sarması tarifi

Ev yapımı fıstıklı kadayıf sarmasını çok pratik bir şekilde evde hazırlamak mümkün… İşte enfes tarif!

Çıtır çıtır lezzet: Ev yapımı fıstıklı kadayıf sarması tarifi
28 Şubat 2025 00:21

Dışı çıtır çıtır, içi bol fıstıklı ve şerbeti tam kıvamında bir tatlı yapmak isteyenler için geleneksel fıstıklı kadayıf sarması tarifi…

MALZEMELER

Kadayıf için:

300 gr taze tel kadayıf

100 gr tereyağı (eritilmiş)

1 su bardağı toz Antep fıstığı

Şerbet için:

2 su bardağı toz şeker

2 su bardağı su

1 tatlı kaşığı limon suyu

Üzeri için:

50 gr toz Antep fıstığı

HAZIRLANIŞI

Bir tencereye şeker ve suyu ekleyin, karıştırarak kaynamaya bırakın.

Kaynadıktan sonra kısık ateşte 10 dakika kaynatın.

Limon suyunu ekleyip 2 dakika daha kaynatın ve ocaktan alıp soğumaya bırakın.

Tel kadayıfı geniş bir kaba alın ve ellerinizle havalandırarak açın.

Üzerine eritilmiş tereyağını gezdirerek iyice harmanlayın.

Kadayıftan bir miktar alıp düz bir zemine serin.

İçine bolca toz Antep fıstığı serpin.

Kadayıfı sıkıca sararak rulo haline getirin.

Tüm kadayıf bitene kadar aynı işlemi yapın.

Hazırladığınız ruloları yağlanmış fırın tepsisine dizin.

Önceden ısıtılmış 180°C fırında üzeri kızarana kadar, yaklaşık 30-35 dakika pişirin.

Fırından çıkan sıcak tatlının üzerine soğuyan şerbeti gezdirin.

Tatlının şerbeti çekmesi için en az 2 saat dinlendirin.

Servis Önerisi:

Üzerine toz Antep fıstığı serperek servis edebilirsiniz.

Şehrin nabzını tutan, en son gelişmeleri anında sizlere ulaştıran sesimiz olmaya devam ediyoruz. Denizli’nin sesi olan Denizlim Haber ile şehre dair herşeyi keşfedin. Takipte kalın en yeni haberlerle güncel kalın.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.