Dolar 36,4935
Euro 37,8900
Altın 3.346,41
BİST 9.658,72
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli 17°C
Az Bulutlu
Denizli
17°C
Az Bulutlu
Cts 18°C
Paz 15°C
Pts 13°C
Sal 16°C

Burdur Çekmesi Yemek Tarifi – Denizlim Haber Yemek Tarifleri

30Dk Hazırlama Ve 1Sa 15Dk Pişirme Süresiyle Toplam 1 Saat 45 Dakikada Burdur Çekmesi Nasıl Yapılır Tarifimizde Görün.

Burdur Çekmesi Yemek Tarifi  – Denizlim Haber Yemek Tarifleri
1 Mart 2025 12:12

Burdur Çekmesi için Malzemeler

  • 500 gram kuzu eti (kemiksiz, kuzu kol veya döş tercih edebilirsiniz)
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet büyük soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 su bardağı sıcak su

Pilav İçin:

  • 2 su bardağı pirinç
  • 4 su bardağı et suyu
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Burdur Çekmesi Nasıl Yapılır?

  • Kuzu etini küçük kuşbaşı doğrayın. Bir tencerede tereyağı ve zeytinyağını ısıtın. Doğranmış soğanları ekleyin ve soğanlar pembeleşene kadar kavurun. Ardından ezilmiş sarımsakları ekleyin.
  • Soğan ve sarımsaklar iyice kavrulduktan sonra, kuzu etlerini ekleyin ve etler suyunu salıp çekene kadar kavurun. Ardından domates salçasını, tuz, karabiber ve pul biberi ekleyin. Birkaç dakika daha kavurduktan sonra, 1 su bardağı sıcak suyu ilave edin ve kısık ateşte etler iyice yumuşayana kadar yaklaşık 45-60 dakika pişirin.
  • Etin suyu çekildikçe, kontrol ederek gerektiği kadar su ekleyebilirsiniz.
  • Pirinçleri yıkayın ve süzün. Bir tencerede sıvı yağ ve tereyağını ısıtın, yıkanmış pirinçleri ekleyin ve 5-6 dakika kadar kavurun. Pirinçler hafifçe şeffaflaştığında, et suyunu ekleyin. Tuz ve karabiberi de ilave edip, pilavın suyunu çekene kadar yaklaşık 15-20 dakika pişirin. Pilav piştikten sonra ocaktan alın ve demlenmesi için 10-15 dakika bekletin.
  • Pişen kuzu etini ve salçasını, pilavın üzerine dikkatlice yerleştirin. İsteğe bağlı olarak, dövülmüş badem veya fıstık serpebilirsiniz. Yavaşça karıştırarak etin pilava iyice karışmasını sağlayın. Üzerine kalan tereyağını gezdirin.
  • Pilavı karıştırıp, bir süre demlendikten sonra burdur çekmesi yemeğini servis yapın. Afiyet olsun.
ETİKETLER:
Şehrin nabzını tutan, en son gelişmeleri anında sizlere ulaştıran sesimiz olmaya devam ediyoruz. Denizli’nin sesi olan Denizlim Haber ile şehre dair herşeyi keşfedin. Takipte kalın en yeni haberlerle güncel kalın.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.