Dolar 32,2071
Euro 34,7111
Altın 2.445,49
BİST 10.218,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli 24°C
Açık
Denizli
24°C
Açık
Sal 26°C
Çar 26°C
Per 29°C
Cum 29°C

Çin’de sel ve toprak kayması: 2 ölü, 16 kayıp

Çin’in Xi’an kentinde şiddetli yağışların yol açtığı sel ve toprak kaymalarında 2 kişi hayatını kaybetti, 16 kişi ise kayboldu. Shaanxi eyaletine bağlı Xi’an kentinde etkili olan şiddetli yağışlar, sel ve toprak kaymalarını beraberinde getirdi. Kurtarma ekipleri kayıp kişileri arama çalışmalarına başladı. Hebei eyaletinde ise Doksuri Tayfunu’nun yol açtığı sellerde hayatını kaybedenlerin sayısı 29’a yükseldi. Sellerden etkilenen kişi sayısı 3,9 milyon, kullanılamaz hale gelen ev sayısı ise 40 binden fazla olarak açıklandı. Temmuz ayında ülke genelinde meydana gelen sel ve toprak kaymalarında ise 142 kişi hayatını kaybetti.

Çin’de sel ve toprak kayması: 2 ölü, 16 kayıp

– Çin’de sel ve toprak kayması: 2 ölü, 16 kayıp

XİAN – Çin’in Xi’an kentinde şiddetli yağışların yol açtığı sel ve toprak kaymalarında 2 kişi hayatını kaybetti, 16 kişi ise kayboldu.

Çin’in kuzeybatısındaki Shaanxi eyaletine bağlı Xi’an kentinde etkili olan şiddetli yağışlar, sel ve toprak kaymalarını beraberinde getirdi. Luanzhen kasabasındaki toprak kaymasında 2 kişi hayatını kaybetti, 16 kişi ise kayboldu. Bölgeye gelen kurtarma ekipleri arama çalışmalarına başladı. Şiddetli yağış ve toprak kaymaları nedeniyle yollarda, köprülerde ve elektrik hatlarında da hasar meydana geldi.

Hebei’de can kaybı 29 oldu

Ülkenin kuzeyindeki Hebei eyaletinde ise Doksuri Tayfunu’nun yol açtığı sellerde hayatını kaybedenlerin sayısı 29’a yükseldi. Kayıp 16 kişiyi arama çalışmalarının devam ettiği aktarıldı. İlk tahminlere göre eyaletteki ekonomik kaybın 95,8 milyar yuan (13,2 milyar dolar) olduğu, eyaletin yeniden inşasının 2 yıl sürmesinin beklendiği aktarıldı. Sellerden 3,9 milyon kişinin (eyalet nüfusunun yaklaşık yüzde 5’i) etkilendiği, 40 binden fazla evin kullanılamaz hale geldiği kaydedildi. Ayrıca 155 bin 500 ev ile elektrik ve iletişim hizmeti sağlayan diğer tesisler de ciddi hasar gördü.

Temmuzda 142 can kaybı

Çin Acil Durum Yönetimi Bakanlığı’na göre temmuz ayında ülke genelinde meydana gelen sel ve toprak kaymalarında 142 kişi hayatını kaybetti. Resmi verilere göre başkent Pekin ve komşu Hebei eyaletinde geçtiğimiz hafta 140 yılın en şiddetli yağışları görüldü. Ülkenin bazı bölgelerinde her yaz mevsiminde şiddetli yağışlar ve seller görülürken, bazı bölgelerinde ise şiddetli kuraklıkla mücadele ediliyor.

Şehrin nabzını tutan, en son gelişmeleri anında sizlere ulaştıran sesimiz olmaya devam ediyoruz. Denizli’nin sesi olan Denizlim Haber ile şehre dair herşeyi keşfedin. Takipte kalın en yeni haberlerle güncel kalın.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.