Dolar 32,2081
Euro 34,8604
Altın 2.444,95
BİST 10.218,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli 22°C
Az Bulutlu
Denizli
22°C
Az Bulutlu
Paz 24°C
Pts 24°C
Sal 25°C
Çar 26°C

Denizli’nin içinde olduğu FETÖ’nün para kuryeleri tespit edildi!

Örgüte finans sağlayan ve toplanan paraları dağıtan 33 FETÖ’cünün kimlikleri tespit edildi. İstanbul merkezli 5 ilde yapılan baskınlarda şüphelilerden 28’i yakalandı. Adreslerde yüklü miktarda nakit para ve altın ele geçirildi.

Denizli’nin içinde olduğu FETÖ’nün para kuryeleri tespit edildi!

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şubesi ekipleri FETÖ’nün güncel yapılanmasına yönelik şok bir operasyona imza attı. 21 Ekim 2022’de başlatılan Gazi Turgut Arslan Operasyonu’nda etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanarak itirafçı olan FETÖ’cülerin beyanlarından yola çıkan İstanbul polisi yeni isimlere ulaştı. Aralarında örgüte finans sağlayan ve toplanan paraları dağıtan kuryelerin de bulunduğu 33 FETÖ’cünün kimlikleri tespit edildi.

STATÜYE GÖRE PARA

Örgütün, cezaevindeki FETÖ’cülerin ailelerine, konumlarına göre aylık, 3 aylık ya da 6 aylık dilimler halinde para aktardığı belirlendi. Kuryelerin, polis takibine takılmamak için daha önce FETÖ’den işlem görmemiş kişilerden seçildiği tespit edildi. Kuryelik yapan örgüt mensuplarının toplanan paraları zarf ve kitap içinde, cami şadırvanları ve AVM tuvaletleri gibi kamuya açık alanlarda gizli şekilde FETÖ’cülere elden teslim ettiği ortaya çıkarıldı.

NAKİT VE ALTIN

Bu şekilde örgüte para aktaran ve kuryelik yapanların adreslerini belirleyen ekipler, 33 FETÖ’cüyü yakalamak için İstanbul merkezli Antalya, Bursa, Denizli ve Eskişehir’de 33 adrese önceki sabah şafak vakti eş zamanlı operasyon düzenledi. 28 şüpheli yakalandı. Adreslerde yapılan aramalarda 2 adet ‘F’ serisi 1 ABD Doları, 43 bin 195 TL, 65 bin 190 dolar (1,5 milyon lira), 19 bin 300 avro (500 bin lira), 315,42 gram altın, 4 kilogram gümüş ve bir tabanca ele geçirildi.

Şahin Şen

Şehrin nabzını tutan, en son gelişmeleri anında sizlere ulaştıran sesimiz olmaya devam ediyoruz. Denizli’nin sesi olan Denizlim Haber ile şehre dair herşeyi keşfedin. Takipte kalın en yeni haberlerle güncel kalın.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.