Dolar 32,2081
Euro 34,8604
Altın 2.444,95
BİST 10.218,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli 24°C
Parçalı Bulutlu
Denizli
24°C
Parçalı Bulutlu
Pts 24°C
Sal 25°C
Çar 27°C
Per 28°C

Dışarıda para vermeyin: İşte ev yapımı 7 soğuk içecek

Sıcak yaz günlerinde, ferahlamak ve serinlemek için soğuk içeceklerin cazibesine kimse hayır demez! Bu yaz, hem sizin hem de evinize konuk edeceğiniz sevdiklerinizin favorisi olacak 7 harika soğuk içecek tarifi ile keyifli anlar sizi bekliyor. İşte serinletici tarifler:

Dışarıda para vermeyin: İşte ev yapımı 7 soğuk içecek

Sıcak yaz günlerinde, ferahlamak ve serinlemek için soğuk içeceklerin cazibesine kimse hayır demez! Bu yaz, hem sizin hem de evinize konuk edeceğiniz sevdiklerinizin favorisi olacak 7 harika soğuk içecek tarifi ile keyifli anlar sizi bekliyor. İşte serinletici tarifler:

1. Cold Brew Latte: Kahve severler için, sıcak yaz günlerinde serinlemek için ideal bir seçenek. 150 gram iri çekilmiş kahveyi 1 litre soğuk su ile birleştirerek bir süre bekletin. Sonra içine buz ekleyin ve tercihinize göre süt, badem sütü veya Hindistan cevizi sütü ekleyerek karıştırın.

2. Kırmızı Meyveli Smoothie: Antioksidanlarla dolu bir içecek arayanlar için, donmuş çilek ve böğürtleni 2 su bardağı Hindistan cevizi sütüyle blendere atın. Ardından istediğiniz miktarda buz küpü ekleyerek pürüzsüz bir smoothie elde edin.

3. Çilekli Milkshake: Mevsimin en sevilen meyvelerinden çilekleri, 1 su bardağı soğuk sütle, 2 top vanilyalı dondurma ve biraz şekerle blendere atın. Buz ile servis ederek mükemmel bir çilekli milkshake elde edin.

4. Karpuzlu Limonata: Serinletici limonata ile ferahlatıcı karpuzu bir araya getirin. 3 adet limonu rendeleyerek şekerle karıştırın, üzerine limon suyunu ekleyin. Blendere çekirdekleri çıkartılmış karpuz dilimleri ekleyin ve su ve nane ile karıştırıp süzgeçten geçirin. Buzdolabında beklettikten sonra servis edin.

5. Dondurmalı Soğuk Kahve: Geleneksel kahve tarzlarından sıkılanlar için, hazırlaması kolay ve lezzetli bir alternatif. 2 tatlı kaşığı granül kahveyi 1,5 su bardağı soğuk sütte eritin. Bardağa dondurma ekleyin ve üzerine hazırladığınız kahveli sütü dökün. Son dokunuş olarak kakaoyu ekleyin ve serinlemenin tadını çıkarın.

6. Dereotlu Ayran: Ayranı özel bir içeceğe dönüştürmek için, 500 gram yoğurda maden suyu ekleyin ve karıştırın. İnce kıyılmış dereotu ve tuz ekleyerek soğutup servis edin.

7. Şeftali Kompostosu: Aroması yüksek şeftaliyi klasiğin dışında bir şekilde tüketmek isteyenler için harika bir seçenek. Şeftalileri soyup elma şeklinde dilimleyin ve tencerede su ve şeker ile kaynatın. Tarçın ve karanfil ekleyin ve 20 dakika kaynatın. Limon suyunu ekleyip soğuttuktan sonra buzdolabında bekletin. Şeftali taneleri ile lezzet dolu bir komposto elde edin.

Bu muhteşem tariflerle yazın serinletici içeceklerine doyacaksınız! Evde, arkadaşlarınızla veya ailenizle paylaşarak keyifli anlar yaşayın. Afiyet olsun!

denizlimhaber.com.tr

Şehrin nabzını tutan, en son gelişmeleri anında sizlere ulaştıran sesimiz olmaya devam ediyoruz. Denizli’nin sesi olan Denizlim Haber ile şehre dair herşeyi keşfedin. Takipte kalın en yeni haberlerle güncel kalın.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.