Dolar 32,2624
Euro 34,8014
Altın 2.441,02
BİST 10.268,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli 20°C
Hafif Yağmurlu
Denizli
20°C
Hafif Yağmurlu
Cts 23°C
Paz 23°C
Pts 24°C
Sal 24°C

Erdoğan: Türkiye, Irak’ın veya Suriye’nin kuzeyinde terör yapılanmasına müsaade etmeyecek

Erdoğan: Türkiye, Irak’ın veya Suriye’nin kuzeyinde terör yapılanmasına müsaade etmeyecek

Erdoğan: Türkiye, Irak’ın veya Suriye’nin kuzeyinde terör yapılanmasına müsaade etmeyecek

Millî Savunma Bakanlığı (MSB), Pençe-Kilit Harekâtı bölgesinde çıkan çatışmada 6 askerin şehit olduğunu bildirdi. Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, şehit yakınlarına taziyelerini sunduğu mesajda, “Türkiye, ne pahasına olursa olsun Irak’ın veya Suriye’nin kuzeyinde bir terör yapılanmasına müsaade etmeyecektir” ifadelerini kullandı.

– MSB’den açıklama: 6 asker daha şehit oldu

MSB, 6 askerin daha şehit olduğunu bildirdi. Dün şehit olan 6 askerle birlikte, toplamda 12 asker hayatını kaybetti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, sosyal medya platformu X üzerinden konuya ilişkin yaptığı paylaşımda şunları söyledi:

“Irak’ın kuzeyinde bölücü hainler tarafından gerçekleştirilen saldırılarda şehit olan kahraman askerlerimize Allah’tan rahmet; ailelerine, yakınlarına ve milletimize başsağlığı diliyorum.

Şehitlerimizin ruhu şâd, mekanları cennet, makamları âli olsun.

Bölücü alçaklardan döktükleri kanın hesabı misliyle sorulmuştur ve sorulmaktadır.

Terörü kaynağında kurutma stratejimizi uygulamayı son terörist de bertaraf edilene kadar kararlılıkla sürdüreceğiz.

Türkiye, ne pahasına olursa olsun Irak’ın veya Suriye’nin kuzeyinde bir terör yapılanmasına müsaade etmeyecektir.

Emperyalistlere taşeronluk yapan kiralık katil sürüleriyle mücadelemizden kesinlikle geri adım atmayacağız.

Hem eli kanlı caniler hem de bölücü örgüte destek verenler bölgemizin geleceğinde teröre yer olmadığını er ya da geç anlayacaklardır.

Sınırlarımız içinde ve dışında teröristlere nefes aldırmayan tüm güvenlik güçlerimize yüce Allah’tan muvaffakiyetler niyaz ediyorum. Allah kahraman askerlerimizi muzaffer eylesin.”

İyi Parti, “milli yas” talebinde bulundu

İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, şehit haberinin dünkü ölümlerle birlikte 12’ye yükselmesinin ardından sosyal medyada yaptığı açıklamada, İyi Parti olarak milli yas ilan edilmesi çağrısında bulunduklarını söylemişti. 

Erdoğan, İyi Parti’nin milli yas talebi hakkında bir açıklamada bulunmadı.

 

Şehrin nabzını tutan, en son gelişmeleri anında sizlere ulaştıran sesimiz olmaya devam ediyoruz. Denizli’nin sesi olan Denizlim Haber ile şehre dair herşeyi keşfedin. Takipte kalın en yeni haberlerle güncel kalın.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.