Dolar 36,4621
Euro 38,3269
Altın 3.445,05
BİST 9.476,27
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli 13°C
Az Bulutlu
Denizli
13°C
Az Bulutlu
Çar 14°C
Per 13°C
Cum 16°C
Cts 17°C

Evde Alman usulü sosisli tarifi

Alman mutfağının en sevilen sokak lezzetlerinden biri olan Bratwurst, lezzetli sosislerin ızgarada pişirilip özel soslar ve ekmekle buluştuğu doyurucu bir tariftir. Evde kolayca yapabileceğiniz bu nefis sosisli, özellikle hardal ve lahana turşusuyla mükemmel bir uyum yakalar. İşte Alman usulü sosisli tarifi!

Evde Alman usulü sosisli tarifi
25 Şubat 2025 11:39

Almanya‘nın en meşhur sokak lezzetlerinden biri olan Bratwurst, özel baharatlarla harmanlanmış sosislerin ızgarada pişirilerek servis edildiği nefis bir yemektir. Genellikle hardal, sauerkraut (lahana turşusu) ve taze ekmekle birlikte sunulan bu lezzet, Alman mutfağının vazgeçilmezleri arasındadır. İşte evde kolayca hazırlayabileceğiniz Alman usulü sosisli tarifi!

Malzemeler

  • 4 adet Bratwurst (Alman sosisi)
  • 4 adet sosisli ekmeği
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı hardal tohumu
  • ½ su bardağı sauerkraut (lahana turşusu)
  • 2 yemek kaşığı Dijon hardalı
  • 1 yemek kaşığı mayonez
  • 1 yemek kaşığı ketçap

Yapılışı

Sosisleri hazırlayın: Izgara veya döküm tava üzerinde orta ateşte Bratwurst sosislerini 8-10 dakika boyunca çevirerek pişirin. Dışı hafif kızarınca ocaktan alın.

Ekmekleri ısıtın: Tereyağını bir tavada eritin ve sosisli ekmeklerini hafifçe kızartın.

Sosu hazırlayın: Dijon hardalı, mayonez ve ketçabı bir kasede karıştırın.

Servis edin: Kızarmış ekmeğin içine pişen sosisleri yerleştirin. Üzerine sauerkraut ekleyin ve hazırladığınız sosu gezdirin.

Afiyet olsun!

Şehrin nabzını tutan, en son gelişmeleri anında sizlere ulaştıran sesimiz olmaya devam ediyoruz. Denizli’nin sesi olan Denizlim Haber ile şehre dair herşeyi keşfedin. Takipte kalın en yeni haberlerle güncel kalın.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.